NOVINKY Z TÁBOROV RUNNING WILD, EX DEO ALEBO JORNA LANDEHO

RUNNING WILD zverejnili video trailer k novému albumu Shadowmaker. EX DEO ukázali svetu artwork ich pripravovaného albumu. Nový sólový album pripravuje Jorn Lande. TRIPTYKON vystúpia na MetalFeste v Plzni. MNEMIC prezradili ďalšie podrobnosti o novom albume. Nóri PURIFIED IN BLOOD sa upísali Indie Recordings. THE FALLEN DIVINE vydajú debutový album. Česká kapela WOLFRAM vydá koncom apríla nikdy nevydaný album z roku 1998.
Najznámejší piráti RUNNING WILD vydajú nový album Shadowmaker už za pár dní, presnejšie 23. apríla prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer. Na novom albume bude 10 skladieb. Chystá sa však vydanie rôznych verzií tohto albumu, takže k dispozícii bude DVD, kde budú zábery z nahrávania albumu a kde Rolf Kasparek okomentuje každú skladbu. Chystajú sa aj rôzne box sety tohto albumu a taktiež vinyl. Rock N Rolf Kasparek nám teraz ponúka video upútavku na nový album, ktorú nájdete pod dnešnými novinkami.

Maurizio Iacono (KATAKLYSM) a jeho druhá kapela EX DEO zverejnili artwork druhého albumu Caligula, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami. Artwork namaľoval Seth Sir Anton, ktorý sa na albume predstaví aj ako spevácky hosť. My ešte pripomíname, že na druhý album EX DEO si budeme musieť počkať až do 31. augusta.

Úplne nový štúdiový album chystá aj Jorn Lande (MASTERPLAN, AVANTASIA). Novinka dostala názov Bring Heavy Rock To The Land a na pulty obchodov sa dostane 1. júna prostredníctvom Frontiers Records. Podľa oficiálnej tlačovej správy pôjde o klasický hard rock s metalovými prvkami v Jornovom podaní. Pod novinkami nájdete aj artwork nového albumu.

TRIPTYKON pod vedením Toma Gabriela Fischera (CELTIC FROST) sú novým prírastkom na MetalFest do Plzne.

Dáni MNEMIC prezradili ďalšie podrobnosti o chystanej novinke Mnemesis, ktorá vyjde 8. júna prostredníctvom Nuclear Blastu. Novinka sa nahrávala v štúdiách Antfarm s Tue Madsenom. Na novom albume nájdu fanúšikovia 10 skladieb a jednu bonusovú pieseň. My ešte pripomenieme, že MNEMIC vystúpia 8. mája v Banskej Bystrici spoločne s krajanmi RAUNCHY.

Nórske vydavateľstvo Indie Recordings podpísalo zmluvu s metalocorovou kapelou PURIFIED IN BLOOD, ktorej vydajú v poradí tretí album nazvaný Flight Of A Dying Sun. Novinka sa na pulty predajní dostane 15. júna.

Nórska formácia THE FALLEN DIVINE vydá svoj debutový album The Binding Cycle 18. mája prostredníctvom vydavateľstva Indie Recordings. Na debute bude 8 skladieb. CD bolo nahrávané s Andym LaRocquem (KING DIAMOND) a o mix sa postaral Dan Swanӧ (EDGE OF SANITY). Pod dnešnými novinkami nájdete prvú zverejnenú Shades of Oppression, ku ktorej bol zostrihaný promo klip. Hudba THE FALLEN DIVINE je rôznorodá a obsahuje symfonické a progresívne prvky s príchuťou black a death metalu.

Česká kapela WOLFRAM vydá koncom apríla doposiaľ nikdy nevydaný album Misanthrope z roku 1998. Na albume sa bude nachádzať 9 pôvodných skladieb, cover skladby Presto od Antonia Vivaldiho a ako bonus bude na CD 5 piesní z českej verzii albumu nazvaného Misantrop. WOLFRAM ďalej natočili videoklipy k piesňam Král a Já vím (CD Rarity, 2012). Videá si môžete pustiť na stránkach kapely alebo na ich bandzone profile. Taktiež na oficiálnych webových stránkach kapely nájdete aj veľkú súťaž o ich CD.