EDITOR oslavujú 30 rokov na scéne, s hosťami vystúpia v Žiline a Vrútkach

Osem albumov, 127 autorských piesní a množstvo koncertných vystúpení na slovenských i českých pódiách. To je bilancia 30 ročnej existencie martinskej skupiny EDITOR.

EDITOR (Sk – Martin)
a hostia

Piatok 9.11.2018, Žilina – 12 Opíc
Sobota 10.11.2018, Vrútky – RC Mlyn

EDITOR

Tento piatok v Žiline v klube 12 Opíc a najmä v sobotu na domácej scéne v rockovom klube Mlyn vo Vrútkach bude prebiehať oslava 30 rokov existencie tejto skupiny, ktorá stala pri začiatkoch formovania slovenskej metalovej scény. Okrem aktuálnej zostavy sa na vrútockom koncerte predstaví aj niekoľko starších členov, ktorých sa za tie roky vystriedala v skupine rovná dvadsiatka. EDITOR pri tejto príležitosti oprášili aj pár starších piesní, ktoré naživo už poslucháči nepočuli dlhé roky.

„Nie, my ešte nekončíme, práve teraz nás to začína baviť,“ konštatuje spevák Milan Jakubík alias Doctor, ktorý spolu s bubeníkom Petrom Prošekom, basgitaristom Stanom „Stanley“ Pastuchom a gitaristom Emilom Varsíkom, nesú naďalej štafetu, ktorú EDITOR odštartoval v roku 1988, a ktorej koniec je zatiaľ v nedohľadne.

„Na budúci rok chystáme nový album, takže veľa času na obzeranie sa do minulosti nemáme. Spomienky sú síce fajn ale verím, že ešte spolu čo to zažijeme a že je toho ešte veľa pred nami. Koľko sme toho ešte stihli to si povieme na oslave nášho 35. výročia o päť rokov,“ smeje sa Milan Jakubík.

Štart koncertu v Žiline je o 19:00 a spolu s EDITOR sa predstavia ešte skupiny ABIOZA, POPOLLNICA, ACHSAR a SEDEMBOLESTNÝ PANIC MÁRIO. Vo Vrútkach štartuje koncert o 20.00 a návštevníci uvidia aj skupiny TRUE REASON a ABBa.

Plagát ku koncertu v Žiline

Plagát ku koncertu vo Vrútkach

Tlačová správa