MEGADETH by na jar mali vydať nový album. Novinky hlásia aj KING DIAMOND, FEAR FACTORY alebo MY DYING BRIDE

MEGADETH pracujú na ďalšom albume. KING DIAMOND ponúkajú ukážku z nového DVD. FEAR FACTORY dokončili práce na novom albume. NILE v štúdiu. Zmena v zostave MY DYING BRIDE. VLTIMAS prezradili detaily ohľadom debutovej dosky. OBLITERATE s novým klipom. Debutové albumy vydávajú STABBED a COLDBLOODED FISH.

MEGADETH

Dave Mustaine opäť potvrdil, že MEGADETH pracujú na novom albume. „Práve teraz zhromažďujeme všetky kusy. Kiko Loureiro a Dirk Verbeuren boli v štúdiu v Nashville, aby začali nahrávanie. Teraz sme v procese finalizácie všetkých aranžmánov. Dúfame, že to vydáme na jar budúceho roka,“ vyjadril sa Dave Mustaine na stanici SiriusXM.

KING DIAMOND ponúka ukážku z chystaného DVD/Blu-ray „Songs for the Dead Live“ v podobe skladby „Sleepless Nights“. Spomínaný živák vyjde 25. januára u Metal Blade Records. Obsahovať bude dva koncerty, jeden zo 17. júna 2016 z festivalu Graspop Metal Meeting a druhý z 25. novembra 2015 z klubu The Fillmore vo Philadelphii.

Kapela FEAR FACTORY dokončila práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume, ktorý vyjde budúci rok u Nuclear Blast Records.

Egyptológovia NILE sa nachádzajú v štúdiu, kde pracujú na nástupcovi ich zatiaľ posledného albumu „What Should Not Be Unearthed“ z roku 2015. Novinka bude prvou nahrávkou s novou akvizíciou Brianom Kingslandom, ktorý nahradil Dallasa Toler-Wadea. Nižšie nájdete aj krátke video z nahrávacieho štúdia.

Doom metalisti MY DYING BRIDE oznámili, že ich rady opustil bubeník Shaun Steels, kvôli „neriešiteľným problémom s bicími“ (nech už si pod tým predstavíte čokoľvek). Na jeho miesto naverbovali Jeffa Singera (ex-PARADISE LOST).

Hviezdne obsadená kapela VLTIMAS, ktorú tvoria David Vincent (ex-MORBID ANGEL), Rune „Blasphemer“ Eriksen (ex-MAYHEM, AURA NOIR) a Flo Mounier (CRYPTOPSY). prezradila, že ich debutový album dostal názov „Something Wicked Marches In“ a svetlo sveta uzrie 29. marca vďaka Season of Mist. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „Praevalidus“.

Košická formácia OBLITERATE sa prezentuje novým videoklipom k songu „NO!“ z ich aktuálneho EP „Universe, Milk, Structures“.

Český label Support Underground vydal 30. novembra debutový album košických metalistov STABBED, v ktorých radoch pôsobia členovia OBLITERATE. Novinka dostala názov „In the Shadows“ a bude na nej 12 piesní. Na svoje si prídu fanúšikovia priamočiareho smrteľného remesla s nádychom old schoolu.

Support Undergound majú na svedomí aj ďalšiu debutovú nahrávku. Česká thrashová kapela COLDBLOODED FISH prekopala od predošlého EP zostavu a prináša dlhohrajúci album „Malvarna“, na ktorom bude 10 skladieb. Album vychádza práve dnes, na LP sa ho dočkáte 12. januára 2019.