Čerstvé správy v úvode týždňa OD HELLOWEEN, MEGADETH, FEAR FACTORY, CARCASS a ďalších

MEGADETH na novom albume nanovo nahrajú už existujúce basové linky. HELLOWEEN a FEAR FACTORY s novými videami. CARCASS vydajú nový album. AT THE GATES a CARNIFEX zverejnili nové skladby. U.D.O. pracujú na novom albume. ANTHOLOGY s novou speváčkou.

HELLOWEEN

Nemci HELLOWEEN sa svojou očakávanou novinkou „Helloween“ zaradili po vydaní albumu (18. júna) na popredné miesta v albumových rebríčkoch predajnosti v krajinách po celom svete. Aktuálne zverejnili lyric video k piesni „Best Time“.

Kapela MEGADETH na novom albume nanovo nahrá už existujúce basové party, ktoré nahral David Ellefson. „Nový album sa dokončuje a za pár týždňov budeme mať niekoho, kto nahradí basové linky, ktoré sme mali. Malo by to byť pomerne rýchle, pretože človek s ktorým hovoríme, je hviezdny basgitarista,“ vyjadril sa Dave Mustaine vo svojej relácii „The Dave Mustaine Show“. Ellefson bol koncom mája vyhodený po tom, čo na Twitteri unikla jeho sexuálne zameraná online komunikácia s mladou ženou, doplnená o explicitné videá. Ešte dodáme, že kapela začína 20. augusta turné s LAMB OF GOD a v podstate dúfa, že ten, kto bude nahrávať basgitaru na nový album, sa stane aj stálym členom.

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY sa hlási o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Recode“ z čerstvej albumovej novinky „Aggression Continuum“.

Kapela CARCASS prezradila, že 17. septembra jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Torn Arteries“. Pôvodne mala novinka vyjsť 7. augusta minulého roka, no kvôli pandémii sa tak nestalo. Pod správou nájdete aj prvú ochutnávku v podobe skladby „Kelly´s Meat Emporium“.

Death metalisti AT THE GATES vypustili do sveta klipom podporenú novú skladbu „The Fall Into Time“ z chystanej dosky „The Nightmare of Being“. Tá vychádza 2. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Deathcoristi CARNIFEX zverejnili nový singel „Pray for Peace“, ktorý podporili aj obrazovým materiálom.

Nemecká formácia U.D.O. pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Poslednú dosku „Steelfactory“ vydali v roku 2018.

Slováci ANTHOLOGY oznámili príchod novej speváčky. Raylyn nahradí grécka hudobníčka. „S potešením vítame v kapele novú speváčku – Lilian Anerousi z Grécka! Počas roka a pol sme mali pokojnejšie obdobie, ale sme stále tu a nahrávame nový album spolu s Lilian. Dúfame, že sa vidíme v roku 2022,“ uvádza kapela na svojej oficiálnej stránke.