RAMMSTEIN zverejnili nový kontroverzný klip, novinky hlásia aj DEVIN TOWNSEND a CASTAWAY

RAMMSTEIN oznámili dátum vydania nového albumu a zverejnili prvý singel. Devin Townsend a CASTAWAY nahrali nový klip. SACRED REICH dokončili práce na novom albume.

RAMMSTEIN

Nemecká formácia RAMMSTEIN vydá 17. mája dlhoočakávaný nový album. Niektoré zdroje uvádzajú, že album dostal názov „Rammstein“ a niektoré zas tvrdia, že názov albumu ešte nebol prezradený. Každopádne, nižšie si môžete vypočuť prvý singel s názvom „Deutschland“, ktorého videoklip už v Nemecku stihol vzbudiť kontroverzie, keď bola kapela kritizovaná za trivializáciu holokaustu.

Devin Townsend nahral nový videoklip ku piesni „Spirit Will Collide“, skladba sa nachádza na aktuálnej albumovej novinke kanadského mága nazvanej „Empath“, ktorá vychádza dnes (29.3.2019) prostredníctvom InsideOut Music.

Po predĺženom víkende strávenom v lone malebných stredoslovenských hvozdov prichyľujúcich Grapow Studios sú CASTAWAY o krok bližšie k svojmu tretiemu albumu. Bratislavčania majú zatiaľ na svojom konte power-metalový debut „Over the Drowning Water“ (2006) a prog rockový experiment „Choices & Patterns” (2013), pričom na vznikajúcom počine sa kapela podľa vlastných slov usiluje oba uvedené prístupy optimálnym spôsobom skombinovať. Nové CD by malo uzrieť svetlo sveta na jeseň tohto roku a CASTAWAY ho plánujú uviesť do života na sérii novembrových koncertov po slovenských a českých kluboch (Bratislavčania si môžu poznačiť do kalendárov termín 22. november v Randale). Aby sa však o novom albume iba nerozprávalo, CASTAWAY aktuálne predstavujú svoj nový singel „Where Do We Go From Here“. Po predchádzajúcom videu „Fallen“ ide už o druhú predzvesť novej nahrávky, s tým že obe tieto skladby budú na albume zastúpené vo svojich dlhších verziách. Osobitosťou novej skladby je určite špeciálny hosť, ktorým je Talian Paolo Giordano. Hoci hudobným fanúšikom nemusí toto meno veľa hovoriť, literárni nadšenci by mohli spozornieť. Ide o „multiplatinového“ spisovateľa, autora dnes už kultového románu „Osamelosť prvočísel“, ktorý špeciálne pre potreby tejto skladby prečítal krátky úryvok zo svojej novely „Čierna a strieborná“. Autor textu a klávesák Andrej Kutiš vysvetľuje: „Téma WDWGFH mi napadla práve pri čítaní tejto knihy. Keď potom Peter (Bulík, gitara) prišiel s tým, že na úvod skladby by to chcelo nejaké hovorené slovo, automaticky som si spomenul na Paola. Zhodou okolností som mal na neho kontakt a vedel som, že k hudbe má veľmi blízko. Oslovil som ho s malou dušičkou, nebolo ho však treba vôbec presviedčať. Naopak, myšlienkou prepojiť týmto spôsobom naše dva úplne odlišné svety bol priam nadšený“. Zaujímavosťou spojenou s „Where Do We Go From Here“ je určite aj to, že video k piesni, ktorej témou je v zásade plynutie/nedostatočné využívanie času, vzniklo na rovnakom mieste, kde CASTAWAY vo svojich začiatkoch nafotili promo materiály ku svojmu prvému albumu. – Tlačová správa

Thrash metalisti SACRED REICH dokončili nahrávanie nového albumu „Awakening“, ktorý uzrie svetlo sveta počas tohto leta. Prvá nová skladba s názvom „Don´t Do it Donnie“ vyjde 19. apríla na sedempalcovom splitku s kapelou IRON REAGAN.