Litovská polícia po preskúmaní dôkazov nebude trestne stíhať speváka RAMMSTEIN. Novinky hlásia aj SLIPKNOT či HYPOCRISY

Litovská polícia nebude trestne stíhať Tilla Lindemanna. SLIPKNOT vydali nové EP. HYPOCRISY a LEGION OF THE DAMNED s novými videoklipmi. BLACK VEIL BRIDES a Ville Valo prerobili pieseň od SISTERS OF MERCY.

Till Lindemann

Po obvineniach, ktoré vzniesla Shelby Lynn zo Severného Írska proti kapele RAMMSTEIN, sa polícia vo Vilniuse po zozbieraní dôkazov rozhodla, že nebude trestne stíhať speváka Tilla Lindemanna. Pre viac informácii kliknite SEM. Informoval o tom litovský spravodajský portál Lrytas.lt. Prokuratúra bude však naďalej analyzovať všetky dôkazy a ak nadobudne pocit, že polícia pochybila, prípad bude pokračovať. Lynn bola po týchto obvineniach 5 hodín vypočúvaná, ale policajní vyšetrovatelia z Vilniusu tvrdia, že doteraz nedostali žiadne dokumenty od polície Severného Írska a ani oficiálnu správu od samotnej Shelby Lynn.

Maskovaná formácia SLIPKNOT vydala nečakane nové EP s názvom „Adderall“. Šesťskladbový počin obsahuje tri verzie titulnej piesne, ktorá sa objavila na ich zatiaľ poslednej radovke „The End, So Far“, ako aj nealbumové skladby „Death March“, „Red or Redder“ a „Hard to be Here“. Videoklip ku skladbe „Memories (Adderall – Rough Demo)“ nájdete nižšie. „Dekonštrukcia, aby sme neustále dláždili cestu evolúcii. V tomto bode programu nie je nič bezpečné,“ okomentoval pieseň perkusionista Shawn Crahan. „Všetci to porovnávajú s RADIOHEAD a podobnými vecami a ja si hovorím: Dobre, nepočúvam RADIOHEAD, takže to je zaujímavé. Ja som sa však opieral o svojho vnútorného Davida Gahana. Som obrovský fanúšik DEPECHE MODE,“ vyjadril sa Corey Taylor o skladbe „Adderall“ v rozhovore pre magazín Rolling Stone.

Švédi HYPOCRISY natočili nový videoklip ku skladbe „They Will Arrive“ z aktuálnej dosky „Worship“. V klipe sú použité zábery z ich turné ku spomínanému albumu.

Thrash/death metalová úderka LEGION OF THE DAMNED zverejnila nový videoklip ku skladbe „Contamination“ z čerstvo vydanej štúdiovky „The Poison Chalice“.

Kapela BLACK VEIL BRIDES spojila sily s Ville Valom (ex-HIM), aby nahrala pieseň „Temple of Love“ od SISTERS OF MERCY. Skladba prichádza tri mesiace pred ich spoločným severoamerickým turné. „Prvýkrát som objavil SISTERS OF MERCY v prvom ročníku na strednej škole. Mal som plagát kapely AFI z obdobia Art of Drowning a Davey mal na sebe košeľu SISTERS OF MERCY, a tak, ako to vtedy často bývalo, som sa vydal na lov, aby som našiel hudbu, ktorá inšpirovala mojich obľúbených hudobníkov. Úplne prvá skladba, ktorú som od SISTERS OF MERCY počul, bola verzia Temple of Love z roku 1992, stal som sa posadnutý ich celou diskografiou. Hovorili sme už roky o tom, že urobíme našu verziu tejto piesne a keď sme dostali príležitosť spolupracovať s kolegom, fanúšikom SISTERS OF MERCY a ikonou goth-rocku Ville Valom, ukázalo sa to ako perfektná situácia. Sme nadšení z toho, ako to dopadlo, a dúfame, že každý, kto túto skladbu pozná, si ju užije a tých, ktorí nikdy nepočuli originál, to možno privedie na cestu k veľkosti, ktorou SISTERS OF MERCY sú, ako to urobil ten plagát AFI pre mňa, keď som bol mladík,“ povedal líder skupiny Andy Biersack.