VO VEKU 62 ROKOV ZOMREL TREVOR BOLDER Z URIAH HEEP

Zomrel basgitarista Trevor Bolder z legendárnych URIAH HEEP. PRIMAL FEAR začali nahrávať nový album. OMNIUM GATHERUM majú nový videoklip. CANDLEMASS vydajú live album na vinyle.
Dnes začneme smutnou správou. Basgitarista legendárnych URIAH HEEP, Trevor Bolder zomrel 21. mája 2013 vo veku 62 rokov. Osudnou mu bola rakovina, s ktorou bojoval štyri roky. Bolder sa stal členom URIAH HEEP v roku 1976, keď nahradil Johna Wettona. Česť jeho pamiatke.

Nemci PRIMAL FEAR vstúpili do štúdia, kde začnú nahrávať svoj ďalší, zatiaľ bezmenný album. Novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka pod hlavičkou Frontiers Records.

Kapela OMNIUM GATHERUM natočila nový videoklip ku skladbe „Formidable“. Pieseň pochádza z ich aktuálneho albumu „Beyond“. Klip nájdete pod dnešnými novinkami.

CANDLEMASS vydajú na vinyle 14. júna live album „Epicus Doomicus Metallicus – Live at Roadburn 2011“. V rokoch 2010 a 2011 kapela vyzvala pôvodného speváka Johana Längquista, ktorý spieval na ich debutovom albume „Epicus Doomicus Metallicus“, aby sa na niekoľko vystúpení vrátil späť a oslávili tak vtedy 25. výročie od vydania ich prvotiny. Na tejto novinke, ktorý vyjde v júni, je nahratý koncert z holandského festivalu Roadburn, ktorý sa konal v apríli 2011 a na ktorom kapela odohrala práve album „Epicus Doomicus Metallicus“. Tento live album vyjde iba v náklade 400 kusov! Artwork nájdete pod novinkami.