Čerstvé správy z metalového sveta: METALLICA, TARJA, OSBCURA, XANDRIA a ďalší

METALLICA s novým lyric videom. TARJA promuje novú výberovku. OBSCURA a IMPERIAL TRIUMPHANT nahrali nové videoklipy. XANDRIA a STEEL PANTHER zverejnili nové skladby.

METALLICA

METALLICA vypustila do sveta 10 dní po oficiálnom klipe aj lyric video ku skladbe „Lux Æterna“ z chystaného albumu „72 Seasons“. V poradí dvanásta štúdiovka vychádza 14. apríla 2023 prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Blackened Recordings. „Názov albumu vyšiel z knihy, ktorú som čítal o detstve a triedení detstva v dospelosti. A 72 ročných období je prvých 18 rokov života. Ako sa po prvých 72 ročných obdobiach vyvíjate, rastiete, dozrievate a rozvíjate svoje vlastné nápady a identitu? Niektoré veci sú ťažšie ako iné. Viete, niektoré veci nemôžete nevidieť a sú s vami po zvyšok svojho života a ďalšie veci, vďaka ktorým môžete pretočiť pásku a vytvoriť novú. Je to pre mňa skutočne zaujímavá časť, ako dokážete riešiť tieto situácie ako dospelý a zrelý. V mojom živote a v našej kariére bolo veľa temnoty a vecí, ktoré sa nám stali, ale vždy mám pocit nádeje, vždy mám svetlo, ktoré je v tej tme. Bez tmy nie je svetlo. A schopnosť sústrediť sa trochu viac na svetlo v živote, namiesto toho, aké je všetko hrozné. V živote sa deje veľa dobrých vecí. Zamerať sa na to mi pomáha vyvážiť môj život. Každý má vo svojom živote nejaký pocit nádeje alebo svetla. U mňa je to, samozrejme, hudba. A pieseň Lux Æterna hovorí o stretnutí ľudí na koncerte, byť schopný vidieť radosť, život a lásku, ktorá vychádza z hudby, rodiny a príbuzenstva a pocitu povznesenia,“ vyjadril sa James Hetfield.

Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH) zverejnila ukážku zo živáku „Circus Life“ v podobe piesne „Innocence“. Spomínaný živák je súčasťou jej prvej „best of“ výberovky „Best Of: Living the Dream“, ktorá vyšla 2. decembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Technickí death metalisti OBSCURA natočili nový videoklip ku skladbe „Heritage“ z aktuálneho albumu „A Valediction“. Videoklip nakrútil Mirko Witzki v slávnom Kupfersaal v Kolíne nad Rýnom. Divadlo bolo postavené v roku 1820 a po vyhlásení za historickú pamiatku je celé desaťročia chránené. „Skladba Heritage bola vymyslená ako prequel k obalu albumu A Valediction. Moment, ktorý Eliran Kantor zachytil svojím nádherným umeleckým dielom, možno najlepšie vysvetliť týmto úplne novým videoklipom. Aby ste zostali v spojení aj počas odlúčenia,“ vyjadril sa líder kapely Steffen Kummerer.

Nemeckí symfonici XANDRIA zverejnili titulnú skladbu z nahrávky „The Wonders Still Awaiting“. Dátum vydania je stanovený na 3. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „S hrdosťou predstavujeme titulnú pieseň. Myslíme si, že spolu s pesničkami, ktoré ste doteraz počuli, vám dáva tušiť, čo môžete očakávať a že to bude hudobne o silnej a magickej atmosfére. Ale každá skladba na tomto albume bude svojim malým vesmírom na preskúmanie, vlastným príbehom a celkovo to bude cesta plná zázrakov a prekvapení,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Glam metalisti STEEL PANTHER natočili videoklip ku novej skladbe „1987“ z dosky „On the Prowl“, ktorá uzrie svetlo sveta 24. februára 2023.

Newyorskí avantgardisti IMPERIAL TRIUMPHANT sa hlásia o slovo novým videoklipom ku skladbe „Metrovertigo“ z aktuálnej radovky „Spirit of Ecstasy“. Zábery pochádzajú z ich koncertu v Londýne.