SONATA ARCTICA predstavia nový album aj na Slovensku. Zmenilo sa miesto koncertu

Už o pár dní vystúpia vo Zvolene Fíni SONATA ARCTICA.

SONATA ARCTICA (Fin) – power metal
EDGE OF PARADISE (Usa) – hard rock/heavy metal
TEMPLE BALLS (Fin) – rock

Štvrtok 21.11.2019, Zvolen – Dom kultúry ŽSR
Štart: 19:30, vstupné: od 30 €

SONATA ARCTICA sa už od roku 2000 stala synonymom tých najkrajších melódií z Fínska, či už išlo o nádherné balady, rýchle skladby alebo melancholické songy. Prívlastok „Melodickí králi z Fínska“ im zaručene patrí.

Teraz prichádzajú do Európy s novým turné nazvaným „The Raven Still Flies Over Europe“ , ktoré sa uskutoční v novembri a decembri. Turné neobíde ani Slovensko. Naši fanúšikovia budú mať možnosť vidieť SONATA ARCTICA po prvýkrát od roku 2015, kedy odohrali koncert v Banskej Bystrici pred 4000 nadšenými fanúšikmi.

Turné je na podporu nového albumu „Talviyö“ (recenzia TU), čo znamená v preklade „Zimná noc“. Naživo to však bude parádny prierez tvorbou týchto Fínov v dĺžke takmer dvoch hodín, aj keď za 20 rokov činnosti vydala skupina toľko skvostov, že by to vydalo aj na viac hodín.

Najväčšie hity ako „Tallullah“, „Fullmoon“, „Wolf and Raven“ alebo „8th Commandment“, ktoré s obľubou muzikanti naživo hrávajú, chýbať na koncerte nebudú. Hosťami celého turné sú kapely TEMPLE BALLS z Fínska a Američania EDGE OF PARADISE.

Koncert je v roku 2019 na Slovensku jediný – exkluzívny. Uskutočniž sa mal v novej zvolenskej Rates Aréne už tento štvrtok 21. novembra. Avšak pre nedostatočný záujem ho organizátori z Profi Event presunuli do Domu kultúry ŽSR na Sokolskej ulici.

„Možno je to dňom, možno mestom, ale musíme vás informovať, že koncert SONATA ARCTICA nenaplní očakávania halového koncertu. Presúvame ho presúvame do komornejších priestorov Domu kultúry ŽSR na Sokolskej ulici vo Zvolene. Predané vstupenky na státie ostávajú ako státie. Sedenie bude zjednotené, doterajšie vstupenky označíme na stoličkách na balkóne doterajším počtom predaných vstupeniek B C a D – déčkári budú mať to najlepšie sedenie,“ informovali organizátori z Profi Event.

Plagát ku koncertu v Dome kultúry ŽSR vo Zvolene

Tlačová správa