Metalové komando PRIMAL FEAR vyrazí v roku 2021 na turné aj so špeciálnymi hosťami, neobídu ani Slovensko

Bude to večer plný gitár, bicích, parádnych vokálnych výkonov a najmä dobrých melódií a gitarových sól.

PRIMAL FEAR (Ger) – power metal
FREEDOM CALL (Ger) – happy metal
SCARLET AURA (Rom) – symphonic heavy rock/metal

Nedeľa 14.3.2021, Zvolen – Dom kultúry ŽSR

PRIMAL FEAR

S fantastickým šiestym miestom v oficiálnej nemeckej hitparáde a patričnou hrdosťou na toto umiestnenie ohlasujú heavy metaloví veteráni PRIMAL FEAR svoje turné pre rok 2021. Turné dostalo názov „Metal Commando Over Europe“ a s PRIMAL FEAR sa ho zúčastnia ešte dve kapely.

Samozrejme, album musel zabodovať aj v iných krajinách a napríklad v Japonsku je aktuálne číslo 7 a vo Veľkej Británii debutoval v Rock Chart na mieste číslo 4.

Nové turné bude práve na podporu aktuálnej a vydarenej novinky „Metal Commando“ (dvojrecenzia TU). Skupina preukazuje vo svojej tvorbe veľkú úctu svojim vzorom JUDAS PRIEST, pričom si samozrejme udržiava svoju dávku osobitosti, hutnosti, nemeckej melodickosti a výnimočný borič oktáv Ralf Scheepers dokazuje, že by si to pokojne vokálne rozdal aj so samotným Robom Halfordom… Teraz to znie až neuveriteľne, že v roku 1994 bol Ralf Scheepers nútený odísť z GAMMA RAY a na prvý počin PRIMAL FEAR si trúfol až v roku 1997…

Za úspechom kapely a albumu nestojí nik iný ako už spomenutá siréna menom Ralf a basgitarista Matt Sinner. Celkovo šestica s premenlivou zostavou ohlásila aj nového demolátora bicích – je ním Michael Ehré, ktorého môžete aktuálne poznať zo zoskupenia THE UNITY alebo GAMMA RAY. Michael nahradil v kapele také esá ako boli napríklad Randy Black či Aquiles Priester.

Nezvyklým sa stalo aj obsadenie postu tretieho gitaristu – v PRIMAL FEAR to už nejaký čas funguje, aj keď v parádnych vyšívačkových dvoj až trojsólach na albume nezisťujete, koľko gitarových vrstiev tam je, tie do ucha lezú samé… Aktuálna zostava je tak nasledovná: Ralf Scheepers (spev), Tom Naumann (gitara), Alex Beyrodt (gitara), Magnus Karlsson (gitara), Michael Ehré (bicie) a Mat Sinner (basgitara).

Špeciálnym hosťom tohto turné budú obľúbení melodickí metalisti FREEDOM CALL. K nim netreba dodávať nič, pretože sú u nás všeobecne známi a svojimi vystúpeniami strhli na svoju stranu množstvu fanúšikov na celom svete. Druhou kapelou, ktorá celý večer odštartuje, budú SCARLET AURA z Rumunska. Kapela nebude úplne neznámou pre slovenské publikum, pretože sympatická blondínka v čele skupiny sa predstavila aj na Slovensku ako predskokan BEAST IN BLACK a RHAPSODY v roku 2018.

Spoločný koncert PRIMAL FEAR, FREEDOM CALL a SCARLET AURA sa odohrá v Dome kultúry ŽSR vo Zvolene 14. marca 2021. Bude to večer plný gitár, bicích, parádnych vokálnych výkonov a najmä dobrých melódií a gitarových sól. Určite by ste tam nemali chýbať, skupiny zahrajú prierez svojej tvorby – najobľúbenejšie skladby a pár noviniek, ale dovezú so sebou aj dostatok merchandise.

Vstupenky na koncert si môžete zakúpiť v predpredaji prostredníctvom siete Ticketportal.

FB Event

Plagát ku koncertu PRIMA FEAR vo Zvolene.

Tlačová správa