ŠVÉDSKA SUPERSKUPINA ARCH ENEMY PRÍDE V MÁJI DO BRATISLAVY!

Švédska superskupina ARCH ENEMY na čele so sexy growlujúcou speváčkou Angelou Gossow vystúpi 27. mája 2014 v plnej sile v Bratislave. Metal „od podlahy“ predstaví zostava zložená z členov mnohých slávnych skupín. Členovia ARCH ENEMY pôsobia alebo pôsobili v skupinách ako CARCASS, MERCYFUL FATE, CARNAGE, ARMAGEDDON či SPIRITUAL BEGGARS. Na svojom konte má 9 štúdiových albumov, jedno live CD, dve DVD a tri EP nahrávky. Medzi najväčšie hity patria piesne „We Will Rise“, „Nemesis“ či „My Apocalypse“. Vstupenky za 24 eur sa predávajú v sieti Ticketportal.
Začiatky ARCH ENEMY sa datujú do roku 1996, kedy Michael Amott (ex-CARCASS) spolu so svojim mladším bratom Christopherom (ARMAGEDDON) oslovili speváka Johana Liivu (ex-CARNAGE) a bubeníka Daniela Erlandssona (EUCHARIST). Už debut „Black Earth“ zožal veľký úspech v Japonsku, následne sa singel „Bury me an Angel“ dostal do rotácie hudobnej stanice MTV. Už od tejto chvíle bolo jasné, že ARCH ENEMY sú viac než len vydarený sólový projekt. V roku 1998 podpísala skupina kontrakt s vydavateľstvom Century Media a následne vydala album „Stigmata“, úspešný v Európe i v USA.

Po drobných personálnych zmenách pokračovalo ťaženie opäť v Japonsku. Dôkazom úspechu bolo, že mnohé limitované edície nahrávok pôvodne určené len pre trh z krajiny vychádzajúceho slnka, sa napokon pre veľký záujem dostali do celosvetovej distribúcie. V roku 2000 nastala najviditeľnejšia zmena v skupine. Na čele hlavného speváka vystriedala Johana Liiva nemecká death-metalová speváčka Angela Gossow, ktorá je už dnes nerozlučne spätá s imidžom aj zvukom kapely. Nasledovali albumy „Doomsday Machine“ (2005), či „Rise of the Tyrant“ (2007), ktorý sa dokonca dostal na 84. priečku rebríčka Billboard 200. Po desiatkach spoločných koncertov s legendami ako SLAYER, JUDAS PRIEST, MOTÖRHEAD, MACHINE HEAD, TRIVIUM, či IN FLAMES sa ARCH ENEMY definitívne zaradili medzi špičku na metalovej scéne.

Koncert ARCH ENEMY sa bude konať v utorok 27. mája 2014 v Majestic Music Clube na Karpatskej ulici v Bratislave. Vstupenky na podujatie predáva sieť Ticketportal.

Tlačová správa