Festival Gothoom opäť nebude, presúva sa na rok 2022

Obľúbený slovenský metalový festival Gothoom Open Air sa neuskutoční ani toto leto. Oznámil to jeho organizátor Peter Beťko.

Atmosféra počas festivalu Gothoom v roku 2019. Foto: Alena Červeňanská

NOVÁ BAŇA. Správa, na ktorú čakalo mnoho fanúšikov a ktorá sa dala očakávať, no sklamanie zavládlo aj tak. Peter Beťko, hlavný organizátor obľúbeného slovenského festivalu Gothoom, oznámil, že sa podujatie neuskutoční ani v roku 2021 a presúva sa na rok 2022.

Jeho vyjadrenie prinášame v plnom znení:

„GOTHOOM Open Air Fest 2021 je presunutý na rok 2022.

Priatelia, neviem ako začať. Všetci bojujeme už druhý rok s dvoma nepriateľmi. Nepriateľom číslo 1 – koronavírusom a nepriateľom číslo 2 – ľudskou hlúposťou našej vlády. Snažil som sa čakať na toto rozhodnutie čo najdlhšie, ale viac sa už čakať nedá, pretože aj vy máte právo vedieť, na čom spolu sme.

Festival sa neuskutoční kvôli tomuto:

1. Vládnym opatreniam. Chaotické riešenie koronakrízy a tým aj zákaz akýchkoľvek kultúrnych podujatí.

2. Delenie ľudí. Každý kto si kúpi lístok na festival, môže naň ísť. To je jediné kritérium. Lenže deliť ľudí na zaočkovaných, testovaných, na nezaočkovaných a netestovaných, na to ja nemám právo.

3. Zahraničné skupiny. Myslím, že hranice budú zatvorené pre všetky zahraničné kapely, ako aj fanúšikov. Prípadne, by som musel každej skupine dať robiť PCR test, čo je absolútne neuskutočniteľné.

4. Domáce skupiny. Robiť open air len pre domáce kapely nie je v mojich silách, pretože vstupné nezodpovedá interpretom, ktorých ľudia na festivale očakávajú. Náklady by boli rovnaké ako pri „normálnom“ festivale – teda oplotenie, areál, plus zvýšené hygienické kontroly a obmedzenia.

Je len na vás ako sa k tomu postavíte. Samozrejme, ak budete chcieť vrátiť vstupné, môžete o to požiadať cez e-mail: gothoom@gothoom.com. Ale ak vás môžem poprosiť, ešte jeden rok to s nami vydržte a počkajte, čo bude. Pevne verím, že v roku 2022 sa fetsival už uskutoční. Urobíme pre to maximum, nie sme v tom sami. Myslím, že väčšina festivalov bude na tom rovnako.

Na jeseň v dátume 29. – 30.10.2021 skúsime urobiť zimnú edíciu Gothoomu, kde bude aj časť skupín z tohtoročného line-upu Gothoomu.

Prosím, udržte nám vašu podporu – určite sa to oplatí!“

Ako ďalej Beťko dodal, nasledujúci Gothoom sa uskutoční od 21.7. do 23.7.2022. Miesto bude zverejnené po podpise zmluvy na ďalší ročník.

А я знаю как найти правильную ссылку на гидру по этому поделюсь с вами и зеркалом и официальной ссылок на hydraruzxpnew4af гидра ссылка на сайт зеркало