Gothoom a Flesh Party tento rok nebudú

Dva slovenské festivaly oznámili zrušenie aktuálnych ročníkov.

Atmosféra počas festivalu Gothoom v roku 2019. Foto: Alena Červeňanská

Flesh Party sa mala uskutočniť v júni, Gothoom v júli. Ani jeden z nich nebude. Niet sa tomu čo čudovať. Pred pár dňami bolo oznámené zrušenie festivalu Nova Rock v Rakúsku, takže podobný krok od slovenských usporiadateľov sa dal očakávať.

Prinášame vám vyhlásenia oboch organizátorských tímov.

Gothoom

„Priatelia, tieto riadky sa mi píšu veľmi ťažko. Do poslednej chvíle som čakal na vyjadrenie hlavného hygienika SR. Odpoveď som dostal. Kultúrne a spoločenské akcie, festivaly, jarmoky sú na poslednom mieste v uvoľňovaní karantény. A keďže sa na Slovensku očakáva vrchol pandémie v polovici júla, tak určite nebudeme mať povolené organizovať Gothoom. A to ešte nehovorím o zatvorených hraniciach. S veľkou ľútosťou vám oznamujem, že festival v roku 2020 musíme zrušiť. Viedli k tomu všetky indície a mňa neskutočne mrzí, že som musel takto rozhodnúť. Mrzí ma, že sa tento rok pod hradom Revište nestretneme, ale verím, že nám udržíte svoju podporu a zúčastníte sa na festivale Gothoom 2021,“ napísal hlavný organizátor Gothoomu Peter Beťko na facebooku.

Gothoom 2020 je oficiálne zrušený

Gothoom je jeden z festivalov, ktorý bude potrebovať pomoc fanúšikov. „Budeme veľmi radi, ak nás podporíte a tohtoročný lístok si necháte s tým, že bude platiť aj pre rok 2021. Ak však bude ktokoľvej chcieť lístok vrátiť, prosím obráťte sa na nás na mail gothoom@gothoom.com a dohodneme si postup vrátenia peňazí. Bude to náročné, pretože mnoho financií sme už zaplatili dopredu, ale stojíme si za slovom a peniaze vrátime všetkým, ktorí o to požiadajú. Držte sa priatelia a ostaňte zdraví,“ zakončil Peter Beťko.

Flesh Party

S podobným vyhlásením museli prísť aj organizátori Flesh Party, kde mali vystúpiť kapely ako SINISTER, JIG-AI, CENTINEX a mnoho ďalších. „Situácia okolo koronavírusu je taká aká je. Tak, ako aj iné festivaly rušia svoje ročníky, prípadne presúvajú akcie na neskoršie termíny, Flesh Party 7 nebude výnimkou. Neistota, či do júna budú povolené kultúrne podujatia, či sa budú vedieť dopraviť kapely a fanúšikovia zo zahraničia, a existuje ešte mnoho veľa ďalších otáznikov. Flesh Party sa presúva na dátum 10. – 12. júna 2021,“ informovali organizátori na svojom facebooku.

Ako to bude so vstupenka mi na Flesh Party? „Vstupenky ostávajú v platnosti aj na ďalší rok, preto nie je potrebné ich vracať, za čo vám budeme veľmi vďační. Samozrejme, pokiaľ chcete svoje peniaze za vstupenku späť, napíšte nám e-mail na fleshpartyfestival@gmail.com. Po zaslaní vstupenky vám peniaze pošleme naspäť.“

A čo s kapelami, ktoré mali vystúpiť na siedmom ročníku? „Zostavu sa pokúsime zachovať rovnakú v najväčšom možnom rozsahu. Komunikujeme s kapelami, aby bol line-up zachovaný. Zostávajúcich päť nezverejnených skupín, vrátane jedného headlinera, bude oznámených neskôr. Ďakujeme za vašu priazeň a podporu. Veríme, že sa uvidíme aj o rok (ak nie skôr), a hlavne nech táto pandémia pominie čo najskôr,“ dodali organizátori Flesh Party.