Čerstvé správy z táborov GOJIRA, EMPEROR, ANTHRAX, EXODUS, CRYPTA a ďalších

GOJIRA zverejnila novú skladbu. ANTHRAX sa chystajú na oslavy 40. výročia existencie. EMPEROR ohlásili koncertný live stream. Tom Hunting (EXODUS) má nádor žalúdka CRYPTA ponúka zábery z natáčania videoklipu. Brian Johnson (AC/DC) vydá autobiografiu. Timo Tolkki vydá nový album. Myles Kennedy (ALTER BRIDGE) s novou skladbou.

GOJIRA

Kapela GOJIRA zverejnila lyric video k novej skladbe „Into the Storm“ z očakávanej novinky „Fortitude“. Nový album vychádza 30. apríla prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. „Táto pieseň je naplnená konceptom občianskej neposlušnosti. Konajme podľa toho s našou najhlbšou múdrosťou a stojme za tým, čo je na tomto svete vzácne a dobré. Jediná možná revolúcia je tá, ktorá vykvitne z nášho vnútra. Zmena príde od jednotlivcov. Zákony majú byť ohýbané a tvarované podľa našich životných potrieb. Zákony budú nasledovať!“ uvádza frontman Joe Duplantier v tlačovej správe.

Black metalová formácia EMPEROR ohlásila na 23. mája o 20:00 koncertný live stream „A Night of Emperial Wrath 2021“. „V roku 2021 si pripomíname 30 rokov od založenia EMPEROR. Za súčasného stavu sveta nie je možné pokračovať v nachystaných plánoch a tak vás privítame v rámci exkluzívneho stream podujatia, 23. mája z Notodden Theatre. Setlist bude obsahovať skladby z celého katalógu, ako aj hosťujúce vystúpenia pôvodného basgitaristu Mortiisa a bývalého bubeníka Fausta,“ napísala kapela na svojich sociálnych sieťach. Pre viac informácii klikajte SEM.

Skupina ANTHRAX plánuje niečo špeciálne v rámci osláv 40. výročia existencie. „Pracujeme na niečo veľkom pre jún, prípadne júl, čím si pripomenieme našu kariéru. Momentálne to dávame dokopy. Môže to byť niečo ako live stream a bude sa to skladať z mnohých skladieb a piesní, ktoré sme predtým pravdepodobne nikdy nehrali,“ prezradil bubeník Charlie Benante v rozhovore pre Eonmusic. Ešte dodáme, že kapela ANTHRAX vznikla 18. júla 1981.

Bubeník Tom Hunting z kapely EXODUS oznámil, že mu bol diagnostikovaný spinocelulárny karcinóm žalúdka. „Dnes začnem s liečbou. Je to nádor vo vrchnej časti žalúdka, ktorý mi diagnostikovali vo februári. Zverejňujem túto informáciu, aby som zvýšil povedomie ľudí a aby venovali pozornosť problémom so žalúdkom a pažerákom. Ak pretrvávajú, choďte to skontrolovať. Dobrá správa je, že sa cítim dobre. Umlátim to ako zasraný rytmičák, ktorý mi dĺži peniaze. Mal som skvelých lekárov a skvelý systém podpory, čo je armáda sama o sebe. Som pripravený na boj! Tento rok musíme poriadne osláviť vydanie nového, kariéru definujúceho albumu, a následné turné. Všetkých vás čoskoro uvidím!“ napísal Hunting, v utorok 13.4., v oficiálnom vyhlásení.

Čisto ženská úderka CRYPTA ponúka náhľad do zákulisia tvorby videoklipu ku skladbe „From the Ashes“ z chystaného debutu „Echoes of the Soul“. Ten vyjde 11. júna prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Spevák Brian Johnson z AC/DC vydá 26. októbra prostredníctvom vydavateľstva Morrow Avon Books autobiografiu s názvom „The Lives of Brian: AC/DC, Me, And the Making of Back In Black“. „Mal som niekoľko dlhých nocí a niekoľko skvelých nocí, zlých dní a veľa dobrých. Prešiel som od speváka v zbore k rock’n’rollovému spevákovi a teraz som o tom napísal knihu,“ uvádza Johnson na svojich sociálnych sieťach. Pod správou nájdete aj trailer.

Fínsky gitarový mág Timo Tolkki vydá so svojim projektom TIMO TOLKKI´S AVALON nový album „The Enigma Birth“. Novinka vyjde 18. júna prostredníctvom vydavateľstva Frontiers Music Srl. Okrem gitarového maestra predstaví mnoho talentovaných vokalistov – James LaBrie (DREAM THEATER), Fabio Lione (RHAPSODY, ANGRA) či Jake E (ex-AMARANTHE, CYRHA). Nižšie nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Master of Hell“ s hosťujúcim spevákom Raphaelom Mendesom (ICON OF SIN).

Myles Kennedy (ALTER BRIDGE) zverejnil novú pieseň „Get Along“, ktorá je podporená aj animovaným videoklipom. Nájdete ju na jeho chystanej sólovke „The Ides of March“. Dátum vydania má stanovený na 14. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.