Výdatná porcia čerstvých správ: METALLICA, MEGADETH, ANTHRAX, VOLBEAT, KREATOR a ďalší

METALLICA naďalej výdatne avizuje príchod reedície Čierneho albumu. MEGADETH prezradili názov nového albumu. Novinka od ANTHRAX vyjde budúci rok. VOLBEAT s novým coverom. Novinky hlásia aj KREATOR, WHITESNAKE a CARNIFEX. Bubeník Tom Hunting prekonal rakovinu. Zomrel vokalista kapely METAL CHURCH.

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila alternatívnu verziu videoklipu k piesni „Enter Sandman“, čisto len so zábermi na kapelu a taktiež ranú verziu skladby „Don´t Tread on Me“ nahratú v skúšobni. Toto a mnoho ďalšieho ponúkne chystaná reedícia albumu „Metallica“, známeho ako Čierny album. Vydanie je naplánované na 10. septembra prostredníctvom vydavateľstva Blackened Recordings.

Dave Mustaine z kapely MEGADETH prezradil, že nový album, ktorý sa práve mixuje sa bude volať „The Sick, The Dying and the Dead“. Kto nahral nové basgitarové party po vyhodení Davida Ellefsona ešte nie je známe. Kapela bude v ďalších týždňoch zaneprázdnená skúšaním na nadchádzajúce americké turné, ktoré začína 20. augusta.

Skupina ANTHRAX, ktorá nedávno oslávila 40. výročie, by mala budúci rok vydať nový album. „Budúci mesiac sa stretneme v New Yorku, kde budeme písať a skúšať. Aktuálne máme šesť až sedem vecí, na ktorých pracujeme, takže sme na dobrej ceste. Ďalšia nahrávka bude v roku 2022. Dúfajme, že to bude fungovať – všetci budú zdraví a veci budú otvorené,“ vyjadril sa basgitarista Frank Bello v rozhovore pre Metal Pilgrim.

Dánska formácia VOLBEAT zverejnila cover skladby „Don´t Tread on Me“ od METALLICY z albumu „The Metallica Blacklist“. Podieľalo sa na ňom viac ako 50 umelcov zastupujúcich neuveriteľne širokú škálu žánrov s ich cover verziami skladieb z „Čierneho albumu“. Výťažok z tejto nahrávky, ktorá vychádza 10. septembra prostredníctvom vydavateľstva Blackened Recordings, sa rovnomerne rozdelí medzi charity podľa výberu umelca a nadáciu All Within My Hands, za ktorou stojí METALLICA.

Thrash metalistom KREATOR vyjde 17. decembra prostredníctvom vydavateľstva AFM Records reedícia albumu „Endorama“ z roku 1999. Toto remastrované vydanie s podtitulom „Ultimate Edition“ bude obsahovať aj dve doteraz nevydané demo skladby. Pod správou nájdete lyric video ku skladbe „Golden Age“.

Kapela WHITESNAKE pribrala do svojich radov speváka Dina Jelusicka (TRANS- SIBERIAN ORCHESTRA). „Som nesmierne rád, že môžem vo WHITESNAKE privítať mimoriadne nadaného Dina Jelusicka. Odkedy sme pred dvoma rokmi hrali spolu v Záhrebe, mali sme na ňom oči a uši. Budete ho milovať,“ vyjadril sa tlačovej správe frontman David Coverdale.

Vokalista Mike Howe z kapely METAL CHURCH zomrel vo veku 55 rokov. Príčina smrti nebola zatiaľ zverejnená.

Bubeník Tom Hunting z americkej formácie EXODUS prekonal rakovinu žalúdka. „Tom je už asi týždeň doma a aj napriek bolestiam sa mu darí veľmi dobre. Jedáva skutočné jedlo, prispôsobuje sa aj novému spôsobu stravovania a je na ceste k uzdraveniu. Je v tomto veľmi silný. Je len otázkou času, kedy opäť rozdrtí bubny,“ napísal na Instagrame jeho kolega, gitarista Gary Holt.

Deathcoristi CARNIFEX oznámili, že 3. septembra im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Graveside Confessions“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe titulnej skladby.