DREAM THEATER, PARADISE LOST a LACUNA COIL chystajú nové DVD, PAIN prerobili známu skladbu

DREAM THEATER a PARADISE LOST vydajú nové živáky. LACUNA COIL zverejnili ukážku z nového DVD. PAIN s novým coverom. CARNIFEX, THE RASMUS a GO AHEAD AND DIE zverejnili nové skladby. BRITISH LION majú nový videoklip. Misha Mansoor (PERIPHERY) vydá debutový sólo album.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER vydajú 25. júna prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music nový živák (CD/VinylDigital) „Images and Words – Live In Japan, 2017“. Pôjde o záznam koncertu z 11. septembra 2017 z arény Budokan v Japonsku, kde odohrali album „Images and Words“ z roku 1992 v celej dĺžke. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesne „Pull Me Under“.

Gothic metalovej formácii PARADISE LOST vyjde 16. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records živák (CD/Vinyl/Blu-ray) s názvom „At the Mill“. Nájdete na ňom záznam z novembrového online koncertu. Pod správou je k dispozícii ochutnávka v podobe skladby „Darker Thoughts“.

Kapela LACUNA COIL zverejnila ukážku z nového DVD „Live from the Apocalypse“ v podobe skladby „Apocalypse“. Živák, ktorý vyjde 25. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records, ponúkne záznam streamovaného koncertu z 11. septembra 2020 na ktorom odohrali aktuálny album „Black Anima“ v celej dĺžke.

Projekt PAIN sa hlási o slovo s novou cover skladbou „Gimme Shelter“ od THE ROLLING STONES. „Roky som mal nápad na cover „Gimme Shelter“. A teraz mám pocit, že je na to ideálny čas. Pretože táto pieseň sa javí rovnako dôležitá ako pred 52. rokmi, keď vyšla. Vtedy to bola studená vojna, dnes je to vojna s Covidom,“ vyjadril sa Peter Tägtgren v tlačovej správe. Ešte dodáme, že na bicie nahral Petrov syn Sebastian.

Deathcoristi CARNIFEX vypustili do sveta nový singel s názvom „Seven Souls“, ktorý podporili aj lyric videom.

Fíni THE RASMUS strávili pandemické obdobie tvorbou nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Prvou ukážkou novej tvorby je singel „Bones“. „Je to o zlej karme. Čokoľvek v živote zanecháš, jedného dňa pred sebou nájdeš. Táto pieseň predstavuje trochu odlišný zvuk, ale stále má typickú temnú vrstvu THE RASMUS,“ uvádza v tlačovej správe spevák Lauri Ylönen.

Formácia GO AHEAD AND DIE, ktorej členom je aj Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY) so svojim synom Igorom Amadeus Cavalerom, zverejnila novú skladbu „Roadkill“. Tá je súčasťou chystaného debutu „Go Ahead and Die“, ktorý vyjde 11. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Projekt Stevea Harrisa (IRON MAIDEN) s názvom BRITISH LION nahral nový videoklip k piesni „Land of the Perfect People“ z aktuálnej nahrávky „The Burning“.

Gitarista Misha Mansoor (PERIPHERY) vydá 16. júla prostredníctvom vydavateľstva 3DOT Recordings debutový sólo album „Moderately Fast, Adequately Furious“. Ako prvá ukážka z neho poslúži skladba „Parabolica“, podporená aj obrazovým materiálom.