JOHAN EDLUND OPÚŠŤA TIAMAT, AXEL RUDI PELL S NOVÝM KLIPOM

Johan Edlund už nebude členom TIAMAT. AXEL RUDI PELL nahrali nový videoklip. Američania CORROSION OF CONFORMITY vydajú nový album. Slováci [SIC] pracujú na druhom štúdiovom albume. REVOCATION zmenili vydavateľstvo.
Nepotešujúca správa prišla z tábora švédskych TIAMAT. Spevák a gitarista Johan Edlund oznámil, že opúšťa rady TIAMAT. S kapelou odohrá ešte dohodnuté štyri letné festivaly a potom končí. Ako dôvod uviedol zdravotné problémy.

Nemecká formácia AXEL RUDI PELL natočila nový videoklip ku skladbe „Long Way To Go“, ktorá sa nachádza na ich aktuálnom albume „Into the Storm“. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Kapela CORROSION OF CONFORMITY vydá 24. júna prostredníctvom Candlelight Records nový štúdiový album „IX“, ktorý bude obsahovať 11 skladieb.

Bratislavskí alternatívni metalisti [SIC] momentálne dokončujú práce na svojom druhom dlhohrajúcom albume s názvom „Commotion Pictures“. Nasledovník EP „Sic Luceat Lux“ (2009) a debutu „Selfsketch“ (2011) bude obsahovať 8 skladieb plných charakteristických dvojhlasov, zaujímavých pasáží, silných refrénov a svojského groovu so stopážou približne 40 minút. Artwork bude vytvorený dvorným grafikom kapely Martinom Kolejákom. Nahrávanie sa realizuje v štúdiách FATMUSIC (u Medveďa z Pary) a PulpStudio (u Mateja Turcera z kapely From Our Hands) pod taktovkou Michala Kolejáka. Finálnu zvukovú úpravu, mastering, bude mať na starosti producent svetového mena Alan Douches, známy spoluprácou s kapelami ako THE DILLINGER ESCAPE PLAN, THRICE, MOTӦRHEAD alebo CANNIBAL CORPSE. Vydanie nového albumu „Commotion Pictures“ je naplánované na september 2014 a bude sprevádzané koncertným turné na Slovensku a v Čechách spolu s viacerými známymi menami z našej metalovej scény. – Tlačová správa.

Americká kapela REVOCATION sa upísala vydavateľstvu Metal Blade Records, ktoré jej vydá piaty, zatiaľ nepomenovaný štúdiový album.