SLIPKNOT chcú vydať nový album ešte v roku 2021. Novinky hlásia aj BEHEMOTH, MOTÖRHEAD a ďalší

SLIPKNOT dokončujú nový album. MOTÖRHEAD s ukážkou z reedície legendárneho živáku. MACHINE HEAD ponúkajú zábery zo štúdia. BEHEMOTH, AC/DC a POWERWOLF s novými klipmi. LEPROUS a WOLVES IN THE THRONE ROOM vydajú nové albumy. AMENRA zverejnili novú skladbu.

SLIPKNOT

Americká formácia SLIPKNOT by chcela do konca júla dokončiť nový album. A rada by ho vydala ešte tento rok. Perkusionista Shawn Crahan prezradil, že nový materiál sa dá prirovnať k albumu „Iowa“ z roku 2001. Ešte dodáme, že po vydaní novej nahrávky kapela opustí vydavateľstvo Roadrunner Records.

Poľskí titáni BEHEMOTH sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Shadows ov Ea Cast Upon Golgotha“ z EP „A Forest“. Nergal zároveň prezradil, že spomínaný klip je posledným kúskom skladačky k stále aktuálnemu albumu „I Loved You at Your Darkest“.

Kapela MOTÖRHEAD ponúka ukážku z reedície legendárneho živáku „No Sleep ‘Til Hammersmith“ z roku 1981 v podobe skladby „Stay Clean“, zaznamenanej v rámci zvukovej skúšky. Spomínaná nahrávka doplnená aj o raritné fotografie vychádza 25. júna pri príležitosti 40. výročia od pôvodného vydania.

Skupina MACHINE HEAD vydáva dnes (11.6.) trojskladbový singel „Arrows In Words from the Sky“ a v nižšie priloženom videu si môžete pozrieť, ako titulná pieseň vznikala.

Veteráni AC/DC vypustili do sveta nový obrazový materiál k piesni „Witch´s Spell“ z aktuálnej dosky „Power Up“.

Nemci POWERWOLF natočili nový videoklip ku skladbe „Demons Are a Girl’s Best Friend“ s hosťujúcou Alissou White-Gluz (ARCH ENEMY). Pieseň pochádza z bonusového disku „Missa Cantorem“ obsahujúcim staršie skladby kapely, ktorý je súčasťou novej štúdiovky „Call of the Wild“. Tá vychádza 9. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Prog rockeri LEPROUS vydajú 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music nový album s názvom „Aphelion“. „Nemali sme v pláne začať s novým albumom, no potom prišiel Covid. Je to veľmi odlišná nahrávka. Je intuitívna a spontánna. Experimentovali sme s mnohými úplne rôznymi spôsobmi písania a skúmali nové spôsoby práce. Nebol tu priestor na prehnané myslenie, perfekcionizmus alebo starostlivo naplánované piesne. Myslím si, že je to jedna zo silných stránok albumu. Je živý, slobodný a nepríde vám príliš vypočítavý. Aphelion je bod na obežnej dráhe, ktorý je najvzdialenejší od slnka, a má symbolickú hodnotu, ktorú ponechám na vašu vlastnú interpretáciu,“ vyjadril sa v tlačovej správe frontman nórskej skupiny Einar Solberg.

Black metalistom WOLVES IN THE THRONE ROOM vyjde 20. augusta prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Primordial Arcana“. Pod správou nájdete aj prvú ochutnávku v podobe klipovky „Mountain Magick“.

Belgickí náladotvorcovia AMENRA zverejnili novú skladbu „Voor Immer“ z chystanej radovky „De Doorn“. Tá má dátum vydania stanovený na 25. júna prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records.