Gigantická socha Lemmyho Kilmistera obsahuje aj jeho popol, Paul Di’Anno absolvuje 3 veľké operácie

Gigantická socha Lemmyho Kilmistera obsahuje aj jeho popol. IRON MAIDEN pokryjú časť nákladov na operáciu ich bývalého člena. MACHINE HEAD zverejnili novú skladbu. DEVIN TOWNSEND vydá nový album. JAMMING WITH THE DEVIL nahrali nový klip.

Skica Lemmyho sochy v Hellfeste. Zdroj foto: KizRock

Gigantická socha Lemmyho Kilmistera (MOTÖRHEAD), nachádzajúca sa v areáli festivalu Hellfest, obsahuje aj časť jeho popola. Vo štvrtok, 23. júna, sa uskutoční oficiálny ceremoniál, kde sa bude na Lemmyho spomínať. Hold mu prídu vzdať aj bývalí členovia MOTÖRHEAD, Mikkey Dee a Phil Campbell. „Hellfest bol jedným z Lemmyho obľúbených festivalov (MOTÖRHEAD hrali na vôbec prvom ročníku a odvtedy boli stálicou festivalu), skupina mala vždy obrovské puto so svojou francúzskou rokenrolovou rodinou. Je preto vhodné, že Lemmy bude navždy prítomný na mieste, s fanúšikmi, ktorí sa tu budú môcť zhromaždiť a vzdať mu úctu na každom Hellfeste. Táto ceremónia tiež poskytne fanúšikom príležitosť zúčastniť sa spomienky na Lemmyho a vidieť miniatúrnu repliku urny, v ktorej je uložený Lemmyho popol na cintoríne Forest Lawn v Hollywoode,“ píše sa na facebookovej stránke MOTÖRHEAD.

Paul Di’Anno, bývalý spevák skupiny IRON MAIDEN, je momentálne v Chorvátsku a čaká na tri veľké operácie kolena. Časť nákladov na operácie a liečbu zafinancujú aj jeho bývalí kolegovia z kapely. V pondelok, 20. júna, Kastro Pergjoni, prevádzkový riaditeľ pubu Cart & Horses v Stratforde v Londýne, kde IRON MAIDEN naživo debutovali v roku 1976, nedávno vyzbieral tisíce dolárov, aby mohol Di’Anno podstúpiť svoju oneskorenú operáciu. „Som veľmi nadšený, že môžem oznámiť, že tím IRON MAIDEN láskavo súhlasil s pokrytím zostávajúcich nákladov na operáciu Paula Di’Anna. Nielenže sú IRON MAIDEN najlepšia kapela na tejto planéte, sú aj dobrosrdeční a podporovaní úžasným tímom. V dôsledku tejto fantastickej správy ukončím zbierku 21. júna 2022,“ napísal Pergjoni na sociálnych sieťach. Stjepan Juras, fanúšik IRON MAIDEN a autor mnohých kníh súvisiacich s kapelou, ktorý sa stará o Paula počas fyzioterapie a lymfodrenáže v Chorvátsku, cez víkend na Facebooku prezradil, že 64-ročný spevák podstúpi v júli tri operácie počas dvoch dní. Po procedúrach bude nasledovať obdobie nemocničnej rekonvalescencie, intenzívnej starostlivosti a rehabilitácie vrátane opätovného učenia sa chôdze. Ak všetko pôjde dobre, Paul by mal byť schopný plne chodiť do konca roku 2022. Ak však súbor liečebných postupov zlyhá, potom bude jedinou možnosťou amputácia nohy. Ešte dodáme, že minulý mesiac sa Di’Anno prvýkrát po troch desaťročiach stretol s basgitaristom MAIDEN Stevom Harrisom.

Kapela MACHINE HEAD zverejnila novú skladbu „Unhallowed“ z koncepčnej dosky „Of Kingdom and Crown“. Tá uzrie svetlo sveta 26. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Postava Erosa, utápajúca sa v najhlbšej depresii svojho života, je na bode zlomu. Zbierajúc bolesť srdca, stratu a takmer psychotickú izoláciu. Unhallowed je začiatkom silného posunu nášho príbehu. Introspektívny príbeh začína textom, ktorý je spoločným dielom, ktorý som napísal ja, gitarista Wacław „Vogg“ Kiełtyka a basgitarista/sprievodný spevák Jared MacEachern, a zhŕňa kolektívnu silu tohto tímu. Vokál, ktorý je ukotvený v absolútne monštruóznom groove, melodicky odzrkadľuje stav mysle Erosa, keď sa spamätáva zo straty matky po predávkovaní drogami a začína pomaly klesajúca špirála do šialenstva. Vrchol piesne však vleje trochu potrebného svetla, no bude to stačiť?“ uvádza v tlačovej správe líder skupiny Robb Flynn.

Kanadský skladateľ DEVIN TOWNSEND oznámil, že 28. októbra mu vyjde nová štúdiovka „Lightwork“. Nahrávku bude sprevádzať album s názvom „Nightwork“, ktorý bude súčasťou limitovanej edície.

Slovenská kapela JAMMIMG WITH THE DEVIL prichádza s novým videoklipom ku skladbe „Summer“. Klip je z veľkej časti natočený v Mexiku počas dvojmesačného cestovania speváka Tomáša Ferenca. Melodická pop punková skladba symbolizuje leto, lásku a cestovanie – Tlačová správa