Bohaté novinky na úvod týždňa: BEHEMOTH, CARCASS, SABATON, FEAR FACTORY, EXODUS a ďalší

BEHEMOTH chystajú nový živák. CARCASS, SABATON a INSOMNIUM sa prezentujú novými klipmi. FEAR FACTORY s inštrumentálnou verziou aktuálneho albumu. EXODUS, U.D.O. a VILDHJARTA zverejnili nové skladby. HALESTORM dokončujú nový album.

BEHEMOTH počas live šou, ktorá vyjde na DVD. Foto: Grzegorz Golebiowski

Poľskí titáni BEHEMOTH oznámili, že 17. decembra im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový živák (Blu-ray/CD/Vinyl) „In Absentia Dei“. Pôjde o záznam ich streamovaného koncertu zo septembra minulého roka. „Projekt In Absentia Dei bol obrovskou výzvou a veľkým rizikom, ale taktiež bol veľkým umeleckým a komerčným úspechom. Odozva bola úplne geniálna – s týmto vystúpením sme urobili určité vyhlásenie a latku sme nastavili vysoko. Dúfam, že ju budeme môcť aj naďalej zvyšovať u budúcich projektov,“ vyjadril sa Nergal. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Evoe“.

Britská formácia CARCASS natočila nový videoklip ku skladbe „The Scythe´s Remorseless Swing“ z čerstvej štúdiovky „Torn Arteries“.

Švédi SABATON sa prezentujú novým lyric videom ku piesni „Steel Commanders“ s hosťujúcou Tinou Guo, virtuóznou violončelistkou nominovanou na Grammy. Skupina sa pre túto skladbu opäť spojila s videohernými vývojármi Wargaming, ktorý stoja za hrami ako World of Tanks či World of Warship.

Industrial metalová kapela FEAR FACTORY vydala inštrumentálnu verziu aktuálnej dosky „Aggression Continuum“. Nájdete ju NA TOMTO ODKAZE.

Thrash metalisti EXODUS zverejnili lyric video ku novej skladbe „Clickbait“ z dosky „Persona Non Grata“. Novinka má dátum vydania stanovený na 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Som veľmi nadšený, že môžeme zverejniť skladbu Clickbait z našej pripravovanej nahrávky! Jej ničivá a pekelná agresivita dokonale vystihuje silu nového albumu! Každým dňom sa budete tešiť ešte viac. 19. november nemôže prísť dostatočne rýchlo,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Gary Holt.

Fíni INSOMNIUM natočili nový videoklip ku piesni „The Wanderer“ z pred pár dňami vydaného EP „Argent Moon“. Ten predstavuje kapelu v jemnejšej akustickej podobe.

Kapela U.D.O. vypustila do sveta klipom podporenú novú skladbu „Prophecy“ z chystaného albumu „Game Over“. Ten vyjde 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Švédske zoskupenie VILDHJARTA zverejnilo novú pieseň „Penny Royal Poison“ z albumu „Måsstaden under vatten“. Dátum vydania je stanovený na 15. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Americká skupina HALESTORM sa vrátila do nahrávacieho štúdia v Nashville, kde dokončuje nástupcu zatiaľ poslednej radovky „Vicious“ z roku 2018.