IRON MAIDEN nahrali novú skladbu po šiestich rokoch, JUDAS PRIEST vydajú zberateľský box set

IRON MAIDEN sa prezentujú čerstvým singlom. JUDAS PRIEST vydajú vydajú masívny box set. MEGADETH vydajú nový živák. WITHIN TEMPTATION s novým klipom. WE CAME AS ROMANS zverejnili nový singel.

IRON MAIDEN

Záhadné vyhlásenia Bruca Dickinsona z IRON MAIDEN sú rozlúštené. Legendárna britská kapela týmto spôsobom upozorňovala na svoju novú pieseň „The Writting on the Wall“. Ide o nový materiál skupiny po šiestich rokoch. K novému singlu kapela pripravila pre fanúšikov aj animovaný videoklip, na ktorom sa podieľali dvaja bývalí zamestnanci štúdia Pixar. Novú pieseň napísal Bruce Dickinson spoločne s Adrianom Smithom.

Veteráni JUDAS PRIEST vydajú 15. októbra prostredníctvom vydavateľstva Sony Music zberateľský box set (42-CD) obsahujúci všetky oficiálne štúdiovky a živé nahrávky, plus 13 doteraz nevydaných diskov. Toto masívne vydanie prichádza ako pripomienka 50. výročia kapely. O mix sa postaral Tom Allom, mastering mal na starosti Alex Wharton v Abbey Road Studios.

Zberateľský box set JUDAS PRIEST

Kapela MEGADETH vydá 20. augusta prostredníctvom vydavateľstva Cleopatra Records nový živák (CD/Vinyl/Digital) „Unplugged in Boston“. Pôjde o záznam akustického koncertu z 9. mája 2001 z Bill´s Baru v Bostone.

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION nahrala nový videoklip ku piesni „Shed My Skin“ s hosťujúcimi metalcoristami ANNISOKAY. Klip slúži aj ako ochutnávka toho, čo prinesie ich live stream „The Aftermath“ vo virtuálnej realite, ktorý bol z 8. a 9. júla presunutý na 15. a 16. júla.

Metalcoristi WE CAME AS ROMANS zverejnili nový singel „Darkbloom“, podporený aj obrazovým materiálom.