Bohatý novinkový blok: MEGADETH, WITHIN TEMPTATION, MANOWAR, KRISIUN, KATATONIA a ďalší

MEGADETH zverejnili novú skladbu. WITHIN TEMPTATION predznamenávajú nový singel. MANOWAR vydali nové EP. KRISIUN, Karl Sanders a LORNA SHORE s novými skladbami. KATATONIA u nového vydavateľstva. QUEENSRŸCHE a WE CAME AS ROMANS vydajú nové albumy.

MEGADETH

Kapela MEGADETH zverejnila prvý singel „We´ll Be Back“ z očakávanej štúdiovky „The Sick, the Dying… and the Dead!“, ktorá vyjde 2. septembra prostredníctvom vydavateľstva Universal Music. Spomínaná skladba je príbehom vojaka o statočnosti, osobnej obety a vôli prežiť. Taktiež tvorí prvý diel z chystanej trilógie videoklipov. „Prvýkrát po dlhom čase je všetko, čo sme na tejto nahrávke potrebovali, na svojom mieste. Nemôžem sa dočkať, kedy sa toho zmocní verejnosť,“ vyjadril sa Dave Mustaine v tlačovej správe. Novinka ponúkne celkovo 14 piesní, vrátane dvoch coverov od DEAD KENNEDYS a Sammyho Hagara, či zbesilej skladby „Night Stalkers“ s hosťujúcim Ice-T (BODY COUNT).

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION oznámila, že 8. júla vydá nový singel s názvom „Don´t Pray for Me“. V posledných rokoch presunuli svoje zameranie z vydávania albumov na vydávanie sérií singlov, čo umožnilo členom kapely oddať sa svojim tvorivým procesom a prinášať sviežo inšpirovanú hudbu. „Skladba Don´t Pray for Me je proti vnucovaniu presvedčenia a strachu druhými a je svedkom akceptovania vlastnej cesty každého jedinca. Je to hymna o vyrovnaní sa so skutočnosťou, že presvedčenia môžu byť rôzne. Je o umožnení ľuďom ísť si za svojim vlastným osudom,“ povedala speváčka Sharon Den Adel. WITHIN TEMPTATION majú v štúdiu plné ruky práce s písaním a nahrávaním nových piesní pre svoj pripravovaný album, ktorý by mal vyjsť budúci rok. Zvyšok roka 2022 vyplní európska letná festivalová sezóna, americké turné s IRON MAIDEN a dlho odkladané európske turné s EVANESCENCE.

Skupina MANOWAR vydala (len v digitálnej forme) 5-skladbové EP „The Revenge of Odysseus (Highlights)“. Pre tento projekt, ktorý je založený na Homerovom príbehu o veľkom hrdinovi Odyseovi a jeho dlhej a nebezpečnej ceste späť k manželke a synovi, to MANOWAR poňali dosť zaujímavo. Basgitarista a líder kapely Joey DeMaio odcestoval do Atén, aby nahral hovorené slovo s Kostasom a Konstantinosom Kazakosovcami. Kostas, v Grécku ospevovaný pre jeho účasť v mnohých filmoch a aj ako vynikajúci divadelný herec a spisovateľ, a jeho syn Kostantinos (taktiež talentovaný herec), rozprávali dojímavý dialóg medzi Odyseom a jeho synom Telemachom. A aby si uctili historický zdrojový materiál, urobili tak v starovekej gréčtine, ktorú z angličtiny preložil Sakis Tolis z gréckej metalovej skupiny ROTTING CHRIST.

Death metalisti KRISIUN sa hlásia o pozornosť s novou skladbou „Sworn Enemies“ z albumu „Mortem Solis“. Ten vychádza 29. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Severskí melancholici KATATONIA podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „Keďže KATATONIA sa práve chystá vstúpiť do úplne novej kapitoly vo svojej vlastnej knihe histórie, sme nadšení, že cesta kapely bude pokračovať vpred spolu s naším novým vydavateľstvom Napalm Records,“ uvádza skupina v oficiálnom vyhlásení.

Karl Sanders (NILE) zverejnil novú pieseň „Skull Fuck Ritual (Skull Breach Edition)“ z chystanej sólovky „Saurian Apocalypse“, ktorá vychádza 22. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Americké zoskupenie QUEENSRŸCHE vydá 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Digital Noise Alliance“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „In Extremis“.

Metalcorovej formácii WE CAME AS ROMANS vyjde 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva SharpTone Records nový album „Darkbloom“. Ako ochutnávka z neho poslúži skladba s názvom „Plagued“.

Deathcoristi LORNA SHORE vypustili do sveta novú a klipom podporenú skladbu „Into the Earth“ z pripravovanej dosky „Pain Remains“. Vydanie je naplánované na október tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.