Desiaty album SABATON sa opäť ponorí do zverstiev vojny, Gothoom ohlásil prvé kapely pre 11. ročník

SABATON prezradili dátum vydania nového albumu a podrobnosti o ňom. Festival Gothoom oznámil prvé kapely na rok 2022. SLASH teasuje nový album. DEEP PURPLE zverejnili novú cover skladbu. DARKWOODS MY BETROTHED, CATASTROFY a VEIL OF MAYA s novými skladbami. Zmeny v zostave DEVILDRIVER.

SABATON

Švédi SABATON oznámili, že 4. marca 2022 im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde jubilejný desiaty štúdiový album „The War to End All Wars“. Koncepčný album, ktorý obsahuje 11 skladieb, bol napísaný a nahratý počas pandemického obdobia. Kapela zverejnila aj názvy piesní – „Sarajevo“, „Stormtroopers“, „Dreadnought“, „The Unkillable Soldier“, „Soldier of Heaven“, „Hellfighters“, „Race to the Sea“, „Lady of The Dark“, „The Valley of Death“, „Christmas Truce“, „Versailles“. Novinka sa opäť ponorí do zverstiev, zázrakov a udalostí prvej svetovej vojny. Skupina už spustila aj predpredaj albumu.

SABATON – The War to End All Wars

Organizátori festivalu Gothoom oznámili prvé kapely pre 11. ročník, ktorý by sa mal uskutočniť 21.7 – 23.7. 2022. Miesto konania bude zverejnené po podpise zmluvy. „Festival Gothoom mal prestávku posledné 2 roky pre Covid pandémiu. Veríme, že už budúci rok bude všetko v poriadku a môžeme urobiť 11. ročník. Všetky lístky zakúpené na festival v rokoch 2019/2020/2021 budú platné pre Gothoom 2022. Prinášame prvé potvrdené skupiny. SUFFOCATION potvrdili premiérovú účasť na našom festivale. Death metalové komando združené okolo Terrancea Hobbsa príde predviesť svoj technický death metal. DRACONIAN konečne prídu na Gothoom. Všetci milujeme ich a gothic doom metal. Tešíme sa na ich veľkú šou. Extrémne technický death metal od ORIGIN nakope všetkým rite. Bude to poriadny masaker. FLESHCRAWL mali vystúpiť na Gothoome už v roku 2020, ale pre pandémiu sme to posunuli na rok 2022. Medzitým skupinu postihla tragédia v podobe úmrtia speváka Svena Grossa, ale kapela sa nevzdáva a k nám príde predviesť ten najlepší old school death metal. PASSENGERS IN PANIC je ešte v našich končinách neznáma skupina z Grécka, ale to, že na bicie u nich hrá Eleni Nota z Nervosa znamená, že sa máte určite na čo tešiť,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

Domáci thrasheri CATASTROFY sa hlásia o slovo s lyric videom ku novej skladbe „Pod pieskovým kopcom“. „Je to otvárák nášho nového albumu Taký je život, aby vás uviedol do problematiky a kontextu Borisovho života, ale aj vzniku a života Catastrofy. Je to jeho opis love/hate vzťahu s touto okrajovou časťou Bratislavy. Čo ho sralo, čo ho formovalo, akých ľudí postretal, v čom našiel zlato, ktoré sa pred rokmi javilo byť hovnom. Tak či onak, nebyť Devínskej, neboli by ani Catastrofy! A keby aj boli, tak o dóósť iní. A taký je život!“ uvádza kapela na sociálnych sieťach. Nová doska „Taký je život“ vyjde v decembri prostredníctvom vydavateľstiev Catastrofyc Records/Support Underground.

Kapela SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS predznamenáva krátkym videom príchod nového albumu. „Myslím si, že samotná nahrávka je pravdepodobne tou najlepšou, akú sme doteraz urobili. Nevykazujeme žiadne známky spomalenia,“ hovorí vo videu Slash. Zatiaľ posledný album „Living the Dream“ vydali v roku 2018.

Veteráni DEEP PURPLE zverejnili prerábku skladby „7 And 7 Is“ od skupiny LOVE. Pieseň je súčasťou chystaného albumu coverov s názvom „Turning to Crime“, ktorý vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Black metalisti DARKWOODS MY BETROTHED, u ktorých pôsobí aj klávesák Tuomas Holopainen (NIGHTWISH), zverejnili novú skladbu „Murktide and Midnight Sun“. Nájdete ju na ich štvrtej štúdiovke „Angel of Carnage Unleashed“. Tá má dátum vydania stanovený na 12. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Z americkej formácie DEVILDRIVER odišiel gitarista Neal Tieamann. „Práve v tomto čase oznamujeme rozlúčku s Nealom. Neal naplnil čas, keď sme ho najviac potrebovali. Ďakujeme mu za jeho úsilie v oblasti turné a písania piesní v DEVILDRIVER. Bolo nám cťou, že sme si s ním mohli zahrať. Veľa šťastia v čomkoľvek, čo robíš,“ napísal v oficiálnom vyhlásení líder kapely Dez Fafara.

Modernisti VEIL OF MAYA vypustili do sveta klipom podporený nový singel s názvom „Outrun“.