Pondelková spŕška videí: SABATON, DARK FUNERAL, SEPTICFLESH, CRYPTA, WATAIN, BESNA a ďalší

SABATON, MESHUGGAH, DARK FUNERAL, CRYPTA, WATAIN, CLAWFINGER, BILLYBIO a BESNA zverejnili nové skladby. SEPTICFLESH oznámili nový album. DEEP PURPLE s novým klipom.

SABATON

Švédi SABATON natočili nový videoklip ku skladbe „Race to the Sea“ z horúcej novinky „The War to End All Wars“. Pieseň je o rozhodnutí Alberta, kráľa Belgicka, ktorý dal počas 1. svetovej vojny zaplaviť poslednú časť Belgicka a zabránil tak, aby sa celá krajina dostala do nemeckých rúk.

Black metalisti DARK FUNERAL vypustili do sveta klipom podporenú novú skladbu „Leviathan“ z nahrávky „We Are the Apocalypse“. V poradí siedma radovka im vychádza 18. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Keď som počúval intro k tejto skladbe, okamžite som počul oceán, tak som začal písať a uvidel som miesto, ktoré som počul. Snažil som sa vytvoriť tento hrozný, zlovestný zážitok vo vode, ktorý je pre nás jedinečná téma a koncept,“ prezradil vokalista Heljarmadr.

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH vydajú 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „Modern Primitive“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Hierophant“. Skladba rozpráva prvú časť príbehu, ktorý napísal gitarista a sprievodný spevák Sotiris Vayenas s názvom „Salvation“. Zobrazuje skúsenosť veľkňaza, ktorý pôsobí ako ľudské vedenie medzi nebom a zemou. Keďže nikdy nepočul jediné slovo z Božích úst, je unavený z kázania vopred určených slov duchovenstva. Pri hľadaní vedenia chaotického elementárneho vedomia sa obracia k vykonávaniu primitívnych a mocných rituálov, ktoré boli dlho zakázané. Druhá časť príbehu bude odhalená piesňou „Self-Eater“. „Hierophant“ je výsledkom experimentu s nápadmi, ktoré nás prenasledovali už dosť dlho. Nakoniec dozreli, čo nás priviedlo k vytvoreniu jednej z našich najtemnejších skladieb vôbec. Rytmická pieseň s neuctivým ťažkým riffovaním, vrstvená melódiami, ktoré pripomínajú spevy mystických starovekých civilizácií, akými boli Egypťania,“ uvádza v tlačovej správe vokalista a basák Seth Siro Anton.

Kapela MESHUGGAH zverejnila novú skladbu „Light the Shortening Fuse“ z dosky „Immutable“, ktorá vychádza 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Ženská formácia CRYPTA zverejnila novú pieseň „I Resign“ z nahrávacej session debutového albumu „Echoes of the Soul“. Spomínaná skladba vyjde 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records na sedempalcovom vinyle spolu so živou verziou skladby „Shadow Within“. V rovnaký dátum vychádza na vinyle aj rozšírená verzia debutu „Echoes of the Soul“.

Skupina WATAIN sa hlási o slovo s novou skladbou „Serimosa“ z chystanej štúdiovky „The Agony & Ecstasy of Watain“. Tá má dátum vydania stanovený na 29. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Pieseň „Serimosa““ hovorí o elektrickom poňatí príchodu veľkej moci. Objavenie sa trhlín v priehrade, ktorá zadržiava záplavu veľkého mora. Návštevník spoza hraníc, prekračujúci prah do hmotného sveta,“ vyjadril sa v tlačovej správe vokalista Erik Danielsson.

Rap metalisti CLAWFINGER zverejnili po viac ako dvoch rokoch nový a klipom podporený singel s názvom „Enviromental Patients“. CLAWFINGER nahrávajú a koncertujú už len sporadicky, keďže členovia už kapelu nepovažujú za hlavnú prácu.

Veteráni DEEP PURPLE vypustili do sveta videoklip ku cover skladbe „7 and 7 Is“ od kapely LOVE z ich aktuálneho albumu coverov „Turning to Crime“. Ide o doteraz nevydanú verziu, nahranú v novembri 2021 počas promo turné po Nemecku k spomínanému albumu. Počas tohto výletu bolo natočené aj video ku skladbe „Oh Well“ od FLEETWOOD MAC. Nahrávka je svedectvom prvého priaznivého stretnutia po takmer dvoch rokoch, pričom kapela konečne opäť hrá naživo v rovnakej miestnosti.

Billy Graziadei (BIOHAZARD) sa v rámci svojho projektu BILLYBIO pripomína novým songom „Black Out“. Ten je súčasťou dosky „Leaders and Liars“, ktorá uzrie svetlo sveta 25. marca prostredníctvom vydavateľstva AFM Records. „Sebakontrola je cesta, po ktorej veľa ľudí nechodí. Schopnosť vysporiadať sa s temnými emóciami pozitívnym spôsobom je skutočným osvietením. Príliš veľakrát som v živote minul značku, aby som mohol ísť touto cestou. Skutočná sila pochádza zo sily prekonať inštinkt. Jednu vec si všetci musíme zapamätať – nezamieňajte si láskavosť so slabosťou. Všetci máme bod zlomu, čiaru v piesku, ktorú nakreslíme. „Black Out“ je o boji, aby sme túto hranicu neprekročili, a dôsledkoch jej prekročenia,“ uvádza v tlačovej správe Billy Graziadei.

Domáci post-black metalisti BESNA zverejnili novú skladbu „Revúca“ z chystaného debutu „Zverstvá“, ktorý uzrie svetlo sveta 11. marca. Pieseň hovorí o klimatických problémoch našej revúcej planéty a súvislostiach s existenciou ľudstva. O lyric video sa postaral tvorca videí Dominik Kopec. „V legendách stojí ľudstvo málokedy pri zrodení sveta – tak hrdo však tvrdíme, že budeme stáť pri jeho konci,“ odkazuje kapela.