OPEN FEST II.: V KOŠICIACH SA PREDSTAVÍ CHRIS NORMAN A ĎALŠÍ

OPEN FEST II.

CHRIS NORMAN (Uk)
SEXIT (Sk – Rožňava)
Braňo Mojsej a CHALLENGE (Sk – Košice)
MIDNIGHT SCREAM (Sk – Veľký Krtíš)
RIGHTDOOR (Sk – Košice)

Sobota 2.8.2014, Košice – Amfiteáter Košice

Štart: 16:00, vstupné: 17 € (predpredaj), 19,99 € (na mieste)

Po piatich rokoch a na jedinom koncerte na Slovensku a v Čechách (a dá sa povedať že aj v okolitých krajinách) sa 2. augusta na košickom amfiteátri predstaví hviezda svetového rocku, hlas a osobnosť známe z obrovskej kariéry v skupine SMOKIE a úspešný sólový umelec, CHRIS NORMAN !!!

Open II.-ka bude teda pomerne široko žánrový. Aj keď Chris Norman nebude hrať tak popovo, ako v 80. rokoch, dá tomu riadne veľa rockovej šťavy, ale bude to od rocku a rockmetalu (CHALLENGE, SEXIT) po power-thrash (MIDNIGHT SCREAM). Myslím si, že od začiatku do konca bude toto veľmi poučná prechádzka rockovým svetom aj s prekvapeniami typu T – BAND alebo RIGHTDOOR. Ak máte radi EDGUY, tak sa musím priznať že tieto pravé dvere mi pripadajú lepší a živší ako veľa posledných Sammetovcov! Však príďte… Budete počuť!,“ povedal organizátor podujatia Ján „Amok“ Poliak a pokračoval, „Toto bude naozaj vyrovnaný večer. Aj keď headliner bude školiť ako skúsený učiteľ.

Čím okrem najvyššieho nasadenia a skvelého výkonu celej kapely sú ešte výnimočné koncerty Chrisa Normana ?

– Na jeho koncerty chodia fanúšikovia z celej Európy…
– Nehrá tak často ako iní interpreti, ktorí už ohlasujú koniec kariéry, vyberá si dôkladne mestá a krajiny kde bude hrať…
– Chris odohral na západnom Slovensku v rokoch 2011 a 2012 festivaly Lodenica a Červeník a na každom sa publikum zišlo v počte okolo 7000 ľudí ! Fanúšikovia svorne tvrdia, že na každom ďalšom koncerte je výkon Chrisa stále lepší…
– Playlist si zásadne volí tesne pred koncertom a ten vždy obsahuje najznámejšie skladby ako sú „Living Next Door to Alice“ alebo „Midnight Lady“, či skvosty ako „Needles and Pins“, „Some Hearts are Diamonds“ alebo „Ill Meet You at Midnight“ a ďalšie!
– Jeho dlhodobým osobným manažérom je bývalý manažér veličín ako Michael Jackson, Paul McCartney, Deep Purple, Tina Turner, Johnny Cash či Rod Stewart – George Kerwinski.
– Nie je až tak známe, že Chris až do koncertu navonok neoplýva najlepšou náladou, pretože sa sústredí na vystúpenie, avšak keď vyjde na pódium a začne pracovať s fanúšikmi, okamžite prichádza prvý úsmev a ten mu vydrží až do odchodu z mesta, kde hrá svoj koncert… Do vystúpeniea dáva maximum a ako sa vyjadrili nestranní, z roka na rok je naživo jednoducho lepší !
– Ochotne sa vyfotí s fanúšikmi, podpíše nejakú tú LP alebo CD, aj preto za ním chodia fanúšikovia s Čiech, Talianska, Maďarska, Poľska, Nemecka a iných krajín verne na takmer každú šou!
– Na to, že Chris nie je práve fanúšikom cestovania (býva na ostrove Man medzi Anglickom a Írskom a na koncerty musí „z domu odísť autom, potom loďou, opäť autom do Londýna a odtiaľ lietadlom…“) a veľa času venuje svojej rodine, sme veľmi radi, že prijal túto sólo ponuku prísť do vzdialených Košíc a rozdať skvelú náladu a hudbu svojím fanúšikom.
– Jeho apartmán má byť priestranný, s vaňou, mikrovlnkou, ventilátorom, zatemnený závesom na 100% tmu. V deň koncertu (ale možno vlastne vždy) si Chris rád pospí minimálne do desiatej.
– Pre prepravu Chrisa Normana dáva ako podmienku jeho manažment limuzínu. Tá má byť „v pozore“ počas celého jeho pobytu od príchodu z letiska až po odchod.
– Na dobrú šou si pred koncerom s manažérom pripije 1 whiskey s ľadom alebo studenou Coca-Colou a ida na pódium…
– Dobrý koncert potom celá kapela oslávi do skorých ranných hodín na hotelovom bare, väčšinou v uzavretej spoločnosti s pár hosťami…
– okrem Chrisa Normana kapelu tvoria : Martina Wahlbeck – piáno, klávesy (Nemecko), Pam McBeth – spev, akustická gitara (pôvodom USA), Geoff Carline – gitara (UK), Axel Kowolik – basgitara (Nemecko) a Dorino Goldbrummer – bicie (Taliansko)

Posledný radový album vydal Chris Norman v roku v septembri 2013 od názvom „There and Back“ a obsahuje 13 celkom nových skladieb. Predchádzal mu singel „Gypsy Queen“, ktorý je veľkou hitovkou. Dá sa povedať, že oslavuje 45 rokov pôsobenia Chrisa v hudobnom priemysle a je to jeho autorský album, pričom na niektorých skladbách spolupracoval so svojimi hudobníkmi.

Akciu Open Fest však netvorí len vystúpenie Chrisa Normana. O zábavu, ktorá sa rozprúdi už o 16:00 poobede, sa postarajú aj interpreti ako T-BAND, skvelí rockoví CALLENGE v čele so známym rockerom a tento rok asi aj najpredávanejším knižným autorom Braňom Mojsejom, niekoľko skvelých rockových talentov zo Slovenska ako MIDNIGHT SCREAM alebo AFTER CROW a možno ešte… ?

Tlačová správa