Záplava noviniek a videí: Kirk Hammett, KORN, MASTODON, SEPTICFLESH, ROTTING CHRIST, WARDRUNA a ďalší

Kirk Hammett, KORN, MASTODON, BLACK LABEL SOCIETY, SAMAEL a CALIBAN s novými videoklipmi. SEPTICFLESH a ROTTING CHRIST zverejnili nové skladby. Čerstvé správy hlásia aj WARDRUNA, VENOM INC. A BLOODBATH.

Krik Hammett. Foto: Per Ole Hagen/Redferns

Kirk Hammett (METALLICA) zverejnil animovaný videoklip ku piesni „High Plains Drifter“ z jeho čerstvo vydaného EP „Portals“. Skladba s príspevkami od Edwina Outwatera (spolupracoval s ním Kirk na koncertoch „S&M²“), Jona Theodora (QUEENS OF THE STONE AGE a Kirkov kolega z THE WEDDING BAND), členov LA Philharmonic a ďalších, zdieľa jedinečný inšpiratívny vzťah s rovnomennou filmovou klasikou z roku 1973. „Pieseň nemala byť hudbou pre tento film, ale keď bola napísaná, okamžite som si pomyslel, že vyjadruje rovnaký sentiment ako film, takže skladba bola podľa toho pokrstená,“ vysvetlil Kirk Hammett.

Kapela KORN natočila nový videoklip ku skladbe „Worst Is On Its Way“ z aktuálnej radovky „Requiem“. O réžiu sa postarali Craig Bernard a Culley Bunker. „Práve teraz ide všetko dobre, ale vzadu v hlave vždy len čakám, kedy sa stane ďalšia zlá vec. Myslel som si, že je to úžasný spôsob, ako ukončiť nahrávku, pretože je to všetko o tom, že bojujem s temnotou a dostávam sa na vrchol, ale život je nekonečná slučka a pred nami sú vždy ďalšie sračky,“ okomentoval pieseň Jonathan Davis.

Americká formácia MASTODON sa hlási o slovo novým lyric videom ku piesni „Peace and Tranquility“ z aktuálneho albumu „Hushed and Grim“.

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „A Desert Throne“ z chystanej štúdiovky „Modern Primitive“. Tá vychádza 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Toto je epickejšia pieseň s dominantnými dramatickými melódiami. Zanechá ľudstvo za sebou neúrodnú Zem ako svoje dedičstvo? Púštnu planétu ako Mars? Pre vizualizáciu piesne bola vytvorená malá animačná sekvencia spoločnosťou Cloud Factory a bola vhodne „oblečená“ s textom piesne,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Kapela BLACK LABEL SOCIETY sa pripomína novým videoklipom ku skladbe „You Made Me Want to Live“ z aktuálnej nahrávky „Doom Crew Inc.“ vydanej v novembri minulého roka.

Gréci ROTTING CHRIST vypustili do sveta novú skladbu „Holy Mountain“ s hosťujúcim Larsom Nedlandom z kapely BORKNAGAR. Pieseň slúži ako podpora ich aktuálne prebiehajúceho turné a 15. mája vyjde na sedempalcovom vinyle v rámci Decicbel Flexi Series.

Skupine VENOM INC. vyjde 23. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „There´s Only Black“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „How Many Can Die“. Novinka ponúkne celkovo 12 piesní.

Nórske zoskupenie WARDRUNA zverejnilo ukážku z chystaného živáku „First Flight of the White Raven“ (DVD/VOD/CD/LP) v podobe piesne „Fehu“. Spomínané vydanie, ktoré uzrie svetlo sveta 10. júna, ponúkne záznam streamovaného koncertu z 26. marca 2021. Tridsaťminútový dokument o tvorbe albumu „Kvitravn“, pohľad do zákulisia a všetky videoklipy ku skladbám z aktuálnej dosky.

Švajčiari SAMAEL majú nový videoklip ku skladbe „Dictate of Transparency“ z rovnomenného EP, ktoré vyšlo v piatok, 22. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Vydavateľstvo Peaceville Records oznámilo na júl opätovné vydania starších nahrávok death metalovej kapely BLOODBATH. V prvý júlový deň vyjde debutové EP „Breeding Death“ (2000) aj s dvoma bonusovými skladbami, 15. júla sa môžete tešiť na debutovú štúdiovku „Resurrection Through Carnage“ (2002) a 29. júla vyjde album „Nightmares Made Flesh“ (2004). Všetky vydania budú dostupné na CD a LP. Nižšie nájdete aj trailer.

Metalcoristi CALIBAN natočili nový videoklip ku skladbe „Alien“ z pred pár dňami vydanej štúdiovky „Dystopia“.