TRIO RAGE OSLAVUJE 30. VÝROČIE: ZASTAVIA SA AJ V BRATISLAVE!

30 YEARS OF RAGE ANNIVERSARY TOUR 2014

RAGE (Ger) + špeciálny hosť
TRI STATE CORNER (Ger)
LION TWIN (Ger)

Nedeľa 12.10.2014, Bratislava – Randal Club

Štart: 19:00, vstupné: 23 eur

Personálny vír nie je nič neobvyklé počas existencie akejkoľvek hudobnej skupiny. Hráči sa vzájomne „hľadajú“, neskôr vznikajú produktívne, alebo deštruktívne strety dvoch-troch autorských kohútov na jednom smetisku. Ak je stredobodom diania silná osobnosť (nemusí byť hlavný skladateľ), zmeny krúžia  okolo neho a kapela je „jeho“. To je aj príbeh power metalového tria RAGE a Petra „Peavyho“ Wagnera (basa, spev). Začiatok rokov osemdesiatych bol v rockovom žánri v znamení metalovej Tsunami z britských ostrovov na čele s IRON MAIDEN. Bolo len otázkou okamihu, kedy sa hudobná energia zmieša s nemeckým uhlom pohľadu a vychrlí na scénu zmetalizovaných matadorov SCORPIONS, čerstvo stúpajúcich ACCEPT, či novicov HELLOWEEN, BLIND GUARDIAN, RUNNING WILD a neskôr aj RAGE.



RAGE patrí k projektom, ktoré úspešne funguje dodnes a na scéne sa pohybujú už 30 rokov! Okolo osobnosti Peavyho sa v radoch kapely vystriedali hráči ako napríklad bubenícke esá – američan Mike Terrana (Tarja, Yngwie Malmsteen, Tony Macalpine),  Jörg Michael (SAXON, GRAVE DIGGER, SSTRATOVARIUS, RUNNING WILD), gitaristi Manni Schmidt (GRAVE DIGGER) a súčasný virtuóz, pôvodom z Bieloruska, vyrastajúci v muzikantskej rodine – multiinštrumentalista Viktor Smolski.

RAGE prerazili prvýkrát v medzinárodnom meradle, albumom „Trapped!“ z roku 1992. Súčasťou histórie je projekt aj album Lingua Mortis nahrávaný s klasickým orchestrom a aj aranžovaný v štýle klasickej hudby prelínanej metalom. Slávnejší kolegovia METALLICA či SCORPIONS prišli s podobnými projektmi až neskôr!

RAGE majú na konte viac ako 20 štúdiových albumov,  navyše kompilácie, koncertné záznamy, preto bude problémom vybrať reprezentatívny prierez kariérou a nehrať do rána bieleho.  Každopádne turné, oslavujúce 30-ročnú kariéru ponúkne špeciálnu šou pre každého milovníka žánru, obzvlášť pre fanúšika RAGE, ktorí hrajú v súčasnom obsadení: Peter „Peavy“ Wagner – basgitara, spev, Victor Smolski – gitara, André Hilgers – bicie. A pozor, kapela si pripravila aj prekvapenie. Vystúpi špeciálny hosť!

Tlačová správa