Nový album SLIPKNOT na konci septembra. Novinky hlásia aj DIMMU BORGIR, LACUNA COIL, ČAD a ďalší

SLIPKNOT ohlásili nový album. DIMMU BORGIR vydajú vinylový živák. LACUNA COIL a HALESTORM s novými klipmi. Ďalšie zmeny v zostave DEVILDRIVER. ČAD zverejnili živý set z Rádia_FM. Novinky aj od DEAD CROSS, PSYCROPTIC a SURGERY.

SLIPKNOT

Kapela SLIPKNOT vydá 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records nový štúdiový album s názvom „The End, So Far“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe klipovky „The Dying Song (Time to Sing)“. „Nová hudba, nové umenie a nové začiatky. Pripravte sa na koniec,“ okomentoval nový album perkusionista Shawn Crahan. „Je to naozaj zabijácky album. Je temnejší ako We Are Not Your Kind, ale je tam veľa melódií. Každému som hovoril, že je to ako tvrdšia verzia „Vol. 3: (The Subliminal Verses)“. Má toľko textúr a vrstiev. Tvrdé skladby majú atak, ale do melodických vecí si jednoducho zaboríte zuby. Teším sa, až to budú ľudia počuť,“ povedal Corey Taylor ešte vo februári v rozhovore pre Trunk Nation with Eddie Trunk. Novinka, produkovaná kapelou a producentom Joe Barresim, ponúkne 12 skladieb.

SLIPKNOT – The End, So Far

Symfonickí black metalisti DIMMU BORGIR vydajú 29. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový živák „Northern Forces over Wacken“ (2LP). Táto koncertná nahrávka, obsahujúca vystúpenie z festivalu Wacken v roku 2012, kde si kapela prizvala na pódium aj Český národný symfonický orchester, už vyšla v roku 2017 na Blu-ray a DVD pod názvom „Forces of the Northern Night“. Ako predzvesť vinylového vydania slúži ukážka v podobe skladby „Gateways“ s hosťujúcou Agnete Kjølsrud.

Talianska skupina LACUNA COIL natočila nový videoklip ku piesni „Tight Rope XX“ z chystanej dosky „Comalies XX“, čo je nanovo nahratý a prearanžovaný album „Comalies“ z roku 2002. Vydanie tohto staronového počinu je naplánované na 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Domáca úderka ČAD zverejnila audio záznam z hrania v rozhlasovej relácii Headbanger_FM. „Minulý rok sme v novembri hrali u Rudiho v Headbanger_FM a trochu sa nám to vymklo z rúk, Pišta sa rozkokošil a vyrevoval ako besný medvedík. Náš plán bol odohrať šesť nových songov a potom už len kecať, ale Rudi si presadil celý hodinový set. A tak sa aj stalo. Je tam všetko aj s chybami. Video z toho nie je, ale fotil nás Martin Mayer, a tak sme jeho fotky dali ako slajdšou pod zvukovú stopu. Dajte si, kto má chuť,“ napísala kapela na svojom facebookovom profile.

Kalifornská formácia DEVILDRIVER pribrala do svojich radov pôvodného basgitaristu Jona Millera a gitaristu Alexa Leeho (HOLY GRAIL). Miller prichádza ako náhrada za Diega Ibarru, ktorý oznámil svoj odchod v piatok, 15. júla a Alex Lee strieda Neala Tiemanna.

Kapela HALESTORM sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Wicked Ways“ z aktuálnej štúdiovky „Back from the Dead“. „V tejto strašidelnej spovedi čelím temnote vo mne, no nie je to prvýkrát. Vďaka vízii režiséra Dustina Haneyho, ktorý je tiež zodpovedný za naše video k titulnej „Back from the Dead“, sa vraciam do svetla tej temnoty, ktorú nikdy nezradím,“ uvádza v tlačovej správe líderka Lzzy Hale.

Projekt DEAD CROSS, za ktorým stoja okrem iných Mike Patton (FAITH NO MORE) a Dave Lombardo (SUICIDAL TENDENCIES, TESTAMENT, ex-SLAYER), vydá 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings nový album „II“. „Slová ani nedokážu opísať, ako veľa pre mňa tento album znamená. Je zrodený z bolesti a neistoty. Pomalé, neznesiteľne bolestivé a nechutné zotavovanie sa z liečby rakoviny bolo katalyzátorom každého riffu a noty na tomto albume. Moja vôľa žiť a byť s mojimi bratmi Justinom, Daveom, Mikeom a koproducentom Rossom Robinsonom ma však dostala von z postele, aby som každý deň prišiel do štúdia a všetko to nahral,“ povedal gitarista Michael Crain. Nižšie si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe skladby „Reign of Error“.

Technickí death metalisti PSYCROPTIC vypustili do sveta novú, klipom podporenú skladbu „A Fool´s Errand“ z albumu „Divine Council“. Ten vychádza 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva Prosthetic Records.

Popradskí death metalisti SURGERY nahrávajú už niekoľko dní nový a zatiaľ nepomenovaný album v štúdiu MF pod drobnohľadom zvukového majstra Martina Barlu. V súčasnosti majú nahraté kompletné bicie.