Bohatý novinkový blok: PANTERA, JINJER, FEAR FACTORY, DORO, Gothoom a ďalší

PANTERA vydá nový LP boxset. JINJER majú napísanú väčšinu nového materiálu. Gothoom zverejnil prvé kapely pre rok 2024. LACUNA COIL vypustila do sveta novú pieseň. Vznikla kapela TIMO TOLKKI´S STRATO. FEAR FACTORY vydajú budúci rok nový album. DORO chystá vydať nový singel. Novinky hlásia aj IAKO BEI a SURGERY.

PANTERA

Štúdiové albumy kapely PANTERA z obdobia rokov 1990 až 2000 vyjdú 21. júla vo forme vinylového boxsetu „The Complete Studio Albums 1990-2000“. Dostupný bude prostredníctvom Rhino.com, Pantera.com a nezávislých maloobchodných predajní v limitovanom počte 3 500 kusov.

Box set PANTERA – The Complete Studio Albums 1990-2000

Ukrajinci JINJER majú napísaných 80% nového albumu. „Bolo napísanej veľa novej hudby. Myslím, že čakáme na moment, kedy si len povieme: Dobre, začnime a potom pôjdeme do štúdia a nahráme nový album. Po hudobnej a materiálnej stránke sme na osemdesiatich percentách nového albumu. Vždy tu bude niečo, čo tu ešte nikdy nebolo. Inak nie je potrebné robiť novú hudbu. Teraz je ťažké povedať, čo presne to bude. Do určitej miery nechcem viac prezrádzať. Ale novinka bude určite iná ako predchádzajúci album,“ povedal basgitarista Eugene Abdukhanov v rozhovore pre MoreCore.TV.

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY by mala budúci rok vydať nový album. „Nový album bude až budúci rok, ale tento rok sa budeme snažiť vydať nový singel. Musíte byť trpezliví, pretože teraz hráme veľa koncertov. Žiada sa od nás veľa vystúpení,“ prezradil gitarista Dino Cazares v rozhovore pre Headbangers News.

Metalová kráľovná DORO prezradila, že 23. júna jej vyjde nový singel s názvom „Time for Justice“. Spomínaná pieseň bude prvou ukážkou z jej chystaného albumu „Conqueress Forever Strong and Proud“. Dátum vydania je stanovený na 27. októbra. „Album je hotový. Práve sa chystám natočiť prvý vizuál. Plánujeme vydať štyri alebo päť singlov a rovnako tak štyri alebo päť videí pred oficiálnym vydaním,“ povedala Doro Pesch v rozhovore pre The Metal Voice. Nižšie nájdete aj zábery z natáčania videoklipu ku skladbe „Time for Justice“, ktoré nájdete TU.

Organizátori festivalu Gothoom potvrdili prvé kapely pre nadchádzajúci ročník. Sú nimi death metalové spolky ASPHYX, DEAD CONGREGATION a HIDEOUS DIVINITY. Indoorová edícia festivalu sa uskutoční 3.-4. mája 2024 v v kultúrnom dome v obci Žemberovce. Zároveň bol spustený predaj prvých 100 vstupeniek za zvýhodnenú cenu 55 eur.

Talianska skupina LACUNA COIL vypustila do sveta novú skladbu „Never Dawn“, ktorou prispela ku crowdfundingovému projektu stolnej hry „Zombicide: White Death“. „Pieseň bola najskôr predstavená v inštrumentálnej verzii v upútavke na hru Zombicide White Death a potom v jej živej verzii, počas našej vypredanej šou v L.A. Sme tak neuveriteľne nadšení, že konečne odhaľujeme plnú verziu Never Dawn! Táto skladba je divokou cestou prežitia po groteskných a zamrznutých krajinách, kde hlavnou zbraňou je sila vo vnútri. Zapáľte oheň vo svojom srdci a užite si počúvanie,“ vyjadrila sa speváčka Cristina Scabbia.

Zostava z albumu „Dreamspace“ kapely STRATOVARIUS sa dala dokopy pod názvom TIMO TOLKKI´S STRATO v zložení Timo Tolkki (spev/gitara), Tuomo Lassila (bicie) a Antti Ikonen (klávesy). Títo členovia nahrali klasické albumy „Fright Night“, „Twilight Time“, „Dreamspace“ a „Fourth Dimension“. „Dreamspace“ vydaný v roku 1994 bol posledným albumom STRATOVARIUS, na ktorom Tolkki nahral hlavné vokály. V lete 2022 sa Tolkki, Lassila a Ikonen stretli, aby prediskutovali nápady na obnovenie pôvodnej zostavy, pričom sa rozhodli nazvať TIMO TOLKKI’S STRATO. Od januára 2023 skúšali v tajnosti v Tuomovej garáži. Zreformovaná zostava podpísala zmluvu s Warner Music Japan a momentálne nahráva debutový album s názvom „Return to Dreamspace“, ktorý vyjde 27. októbra a predchádzať mu bude singel „(Is This The) Brave New World?“. Japonské turné je naplánované na jar 2024 a Tolkki navštívi Japonsko v novembri 2023, aby album propagoval. Pripravuje sa aj turné po Južnej Amerike a Európe. Na koncertoch odohrajú piesne z „Return to Dreamspace“, ako aj z albumov STRATOVARIUS „Fright Night“, „Twilight Time“ a „Dreamspace“.

Roman Jakobej spustil pre svoj hudobný projekt IAKO BEI crowdfundingovú kampaň, prostredníctvom ktorej chce vyzbierať financie na realizáciu nadchádzajúceho albumu „Pursuits in 2ife: Vortex Fragoris“ vo fyzickej forme s krásnou grafikou a rozsiahlym bookletom. Album vychádza na streamovacích platformách 17. augusta. Vznik nahrávky finančne podporili Fond na Podporu Umenia a Hudobný Fond. Pre viac informácii kliknite SEM.

Popradskí death metalisti SURGERY predstavili artwork ich v poradí tretej štúdiovky „Living Dead“. Autorom obalu je fínsky umelec Toni Hietomaa.