Bohatý novinkový blok: IRON MAIDEN, MOONSPELL, LAMB OF GOD, VOLBEAT, CANDLEMASS a ďalší

IRON MAIDEN opätovne vydajú slávny album. MOONSPELL s ukážkou z nového živáku. LAMB OF GOD, VOLBEAT, ARMORED SAINT, GAEREA a THE AGONIST s novými klipmi. Corey Taylor oznámil koncertný stream. Fabio Lione (ANGRA) ako hosť na albume kapely CRYING STEEL. CANDLEMASS, SKID ROW a DEAD CROSS zverejnili nové skladby.

IRON MAIDEN

Legendám IRON MAIDEN vyjde opätovne album „The Number of the Beast“ z roku 1982. Oznámilo to vydavateľstvo BMG, ktoré pripravilo trojvinylové vydanie, ako súčasť osláv 40. výročia nahrávky, ktorá kapelu katapultovala medzi svetové hviezdy. Súčasťou nového vinylového balenia je aj „Beast Over Hammersmith“ – oficiálne prvýkrát k dispozícii na vinyle – so živým koncertom z marca 1982, dnes už legendárnej londýnskej šou z Hammersmith Odeon zo svetového turné „Beast on the Road“. Nahrávalo sa len niekoľko dní pred vydaním albumu „The Number of the Beast“, a je pozoruhodné, keď si pomyslíme, že tieto dnes už klasické piesne, boli v tom čase stále úplne nové, nepoznané a fanúšikovia ich naživo počuli po prvý raz. Dátum vydania je stanovený na 18. november.

 

Portugalci MOONSPELL zverejnili ukážku z dnes (30.9.) vydaného živáku „From Down Below – Live 80 Meters Deep“ (DVD/Blu-ray) v podobe skladby „Apophthegmata“. Materiál sa nahrával v jaskyni Grutas de Mira de Aire (jeden zo siedmich prírodných divov Portugalska) a ponúka album „Hermitage“ (2021) v celej dĺžke.

Americká formácia LAMB OF GOD sa hlási o slovo novým live videom skladby „Omens“ z rovnomennej dosky, ktorá vychádza 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records. Videoklip sa natáčal na tohtoročnom festivale Bloodstock.

Kapela VOLBEAT zverejnila live video piesne „Shotgun Blues“ zo San Diega. Klip slúži ako ukážka pre kompletný koncertný stream „Volbeat – Wait A Minute… Let’s Tour: Live From San Diego“, ktorý bude k dispozícii od štvrtka 6. októbra do pondelka 10. októbra na YouTube kanáli skupiny. Vystúpenie v The Observatory North Park v San Diegu zachytáva jedno z ich prvých vystúpení po pandémii na jeseň 2021.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) ohlásil špeciálnu livestreamovú udalosť „Half Sold Out: CMFT Live at the Palladium“, ktorá sa bude vysielať zo svetoznámeho londýnskeho dejiska 17. októbra o 22:00 hod. Vypredané predstavenie v London Palladium, na ktorom sa predstavia aj THE CHERRY BOMBS, bude benefičnou akciou pre The Taylor Foundation, Coreyho charitatívnu organizáciu, ktorá podporuje vojenských veteránov, záchranárov a ich rodiny, ktorí žijú s posttraumatickou stresovou poruchou. „Nielenže som nadšený z toho, že sa vraciam na svoj ostrov hrať pre svojich ľudí, ale aj z toho, že to budem zdieľať so zvyškom sveta,“ povedal Corey Taylor. Lístky je možné zakúpiť na TOMTO ODKAZE.

Kalifornské zoskupenie ARMORED SAINT sa pripomína live videom piesne „On the Way“ z vystúpenia v hollywoodskom klube Whisky a Go Go z 10. októbra 2020.

Doom metaloví veteráni CANDLEMASS zverejnili titulnú skladbu z chystaného albumu „Sweet Evil Sun“. Dátum vydania je stanovený na 18. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Písanie mi trvalo asi len hodinu, no ukázalo sa, že to nie je len titulná skladba albumu Sweet Evil Sun, ale aj jedna z najlepších piesní na ňom. Skvelý riff, skvelý refrén a jedno sakramentsky dobré gitarové sólo od Larsa Johanssona! Okamžité, epické, ťažké, chytľavé! Nakope to do zadku!“ uvádza v tlačovej správe basgitarista Leif Edling.

Portugalskí black metalisti GAEREA majú nový videoklip ku skladbe „Laude“ z aktuálnej dosky „Mirage“.

Talianska heavy metalová skupina CRYING STEEL oznámila, že spevák Fabio Lione (ANGRA, ex-RHAPSODY OF FIRE) bude špeciálny hosť na jej pripravovanom albume, ktorý by mal vyjsť začiatkom roka 2023 prostredníctvom vydavateľstva Underground Symphony Records. Fabio sa predstaví v novom prevedení piesne „No One’s Crying“ z debutu kapely „On the Prowl“ z roku 1987. Pieseň bude bonusovou skladbou na novom, zatiaľ nepomenovanom albume.

Skupina THE AGONIST natočila nový videoklip ku skladbe „Immaculate Deception“ z minuloročného EP „Days Before the World Wept“.

Rockeri SKID ROW vypustili do sveta novú a klipom podporenú pieseň „Time Bomb“ z albumu „The Gang’s All Here“. V poradí šiesta štúdiovka im vychádza 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Projekt DEAD CROSS, za ktorým stoja okrem iných Mike Patton (FAITH NO MORE) a Dave Lombardo (SUICIDAL TENDENCIES, TESTAMENT, ex-SLAYER), zverejnil (NA TOMTO ODKAZE) novú skladbu „Christian Missile Crisis“ z albumu „II“. Štúdiová novinka má dátum vydania stanovený na 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings.