Novinkový blok: IRON MAIDEN, Corey Taylor, BEHEMOTH, DOOMAS, HYPNOS a ďalší

IRON MAIDEN s novým live videom. Corey Taylor a Jim Root plánujú nový projekt. BEHEMOTH oznámili koncertný live stream. DOOMAS a HYPNOS ohlásili spoločné turné. WARBRINGER natočili nový videoklip. Novinky z tábora ROSA NOCTURNA a PROJEKT203.

IRON MAIDEN

Legendárna britská kapela IRON MAIDEN sa hlási o pozornosť novým live videom piesne „Stratego“ z aktuálnej dosky „Senjutsu“.

Corey Taylor a Jim Root plánujú nový spoločný projekt. „On a ja sme veľmi odlišní ľudia a obaja sme si v živote prechádzali vlastnými sračkami. Znovu sme sa spojili a momentálne sa bavíme o nejakých veciach mimo SLIPKNOT a STONE SOUR,“ povedal Corey Taylor pre Metal Hammer. Jim Root bol v roku 2014 vyhodený zo skupiny STONE SOUR, a ak by k tomu nedošlo, podľa jeho slov by sa s Coreym Taylorom navzájom pozabíjali. „Je skvelé znova nájsť svojho priateľa,“ pokračoval Taylor, „A uvedomiť si, že môžete nájsť cestu späť k ľuďom, na ktorých vám záleží. Úprimne povedané, nemôžem povedať, že som nebol zodpovedný za niektoré zlé veci. To môže prísť len so sebareflexiou a so skutočnosťou, že veci, ktoré sa diali v mojom živote, sa rozvírili a ovplyvnili iných ľudí. Keď sa k tomu priznáte, môžete začať opravovať mosty tým, že ľuďom ukážete, že vás to naozaj mrzí,“ dodal frontman SLIPKNOT.

Poliaci BEHEMOTH oznámili na 15. septembra o 18:00 koncertný live stream „Opvs Contra Cvltvram“. Táto udalosť je predzvesťou príchodu ich novej štúdiovky „Opvs Contra Natvram“, ktorá vychádza v piatok 16. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Zišli sme sa na vrchole neslávne známeho poľského Paláca kultúry, aby sme zahrali štyri úplne nové skladby z našej nahrávky ‚Opvs Contra Natvram‘, ktorá vychádza tento piatok! BEHEMOTH boli dlhý čas cenzurovaní a prenasledovaní katolíckou cirkvou na príkaz našej fašistickej vlády. Toto predstavenie na pozadí tejto budovy predstavuje monumentálny prostredník pre tie prasce a ďalší pre Jozefa Stalina a jeho sovietsky kruh. Viva sloboda!“ uvádza rezolútne Nergal v oficiálnom vyhlásení. Ešte dodáme, že budova sa pôvodne volala Palác kultúry a vedy Jozefa Stalina.

Slovenskí doom metalisti DOOMAS a česká death metalová formácia HYPNOS ohlásili spoločné turné na rok 2023. „Keď sme na jar roku 2020 plánovali spoločné Československé turné HYPNOS & DOOMAS, nenapadlo by nás, že kvôli nástupu Covid-19 a následným reštrikciám bude musieť byť celé zrušené, rovnako ako dva ďalšie pokusy o jeho presun na neskorší termín. Veľa práce tak prišlo navnivoč, na vytlačené plagáty a letáky sadal prach tak dlho, až prestali byť aktuálne, a my sa nakoniec rozhodli počkať, kým sa situácia stabilizuje. Tento rok dáva zatiaľ najväčšiu nádej, že by sa veci mohli priblížiť k normálu, a preto sme už po niekoľkýkrát začali s bookovaním spoločných koncertov, tentoraz na január až apríl 2023. DOOMAS plánuje vyraziť na cesty s novou doskou „R´Lyeh“ inšpirovanou H.P. Lovecraftom a určitá, zatiaľ neupresnená, štúdiová aktivita sa dá očakávať aj z tábora HYPNOS. Koncertov bude s najväčšou pravdepodobnosťou viac, než sa plánovalo predvlani a ich akčný rádius sa okrem Čiech a Slovenska posunie aj do Rakúska a Poľska. Po čas niekoľkých nasledujúcich týždňov budeme postupne zverejňovať konkrétnejšie informácie, termíny a miesta jednotlivých zastávok, preto sledujte naše weby,“ píše sa v tlačovej správe.

Thrash metalisti WARBRINGER natočili nový videoklip ku skladbe „Crushed Beneath the Tracks“ z aktuálnej dosky „Weapons of Tomorrow“.

V listopadu 2020 brněnská ROSA NOCTURNA vydala symfonic/folk metalové album „Andělé a bestie“. Po úspěšné prezentaci v České republice se kapele zachtělo přiblížit se i zahraničním fanouškům a rozhodli se vytvořit pro ně anglickou verzi. Už původní česká verze obsahovala dvě bonusové písničky v angličtině, čímž kapela naznačovala, že se k tomuto kroku zřejmě odhodlá. Po necelých dvou letech se tomu tak stalo a album „Angels and Beasts“ vyšlo 1.9.2022. I na anglické verzi se představí plejáda hostů, jak je u kapely zvykem. Samozřejmě zůstávají všichni muzikanti, kteří nahráli hudbu a zpěváci, kteří se objevili v původních anglických verzích. Hlavními hosty v nových anglických písničkách jsou René Perry David z FLOWEWHILE, Shirley Tracanna z WISHMASTERS a Lenka Ereis Šíková z ERTY. Po boku zpěvaček kapely, Anety Zatočilové a Viktorie Surmové, dodávají albu magickou atmosféru. Všechny hosty lze nalézt na webu kapely. Samotnému vydání alba předcházaly tři videa, taktéž předělaná na anglickou verzi – „Lightbringer“, „Desires in Mist“ a „Of Love, of War, of Blood“. Nyní kapela chystá zcela nové video k hororové písničce „Fear“. Dle informací od kapely by mělo vyjít do konce září.- Tlačová správa

Bratislavská dark elektro kapela PROJEKT203 vydáva práve svoj v poradí štvrtý album „Wolf´s Passion“. Ide o prvý album nahraný celý v angličtine. Obsahuje 10 skvelých skladieb pôvodne so slovenskými textami. Všetky sú v novom zvuku a niektoré z nich majú úplne nové aranžmány. „Rozhodli sme sa do budúcnosti nahrávať v angličtine, aby sme našu hudbu priniesli viacerým ľuďom,“ informovala skupina. S albumom zároveň vychádzajú aj dva nové single „Wolf´s Pack“ a „Life is a Bastard“.