Ozzyho turné opäť ohrozené, má problémy s chôdzou. Floor Jansen chystá sólový debut

Zdravotný stav Ozzyho Osbournea sa nezlepšuje. Floor Jansen oznámila debutovú sólovku. INSOMNIUM zverejnili novú skladbu. ROTTEN SOUND vydajú nový album. Greg Puciato vydá nový živák. SIGH s novým videoklipom.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne má aj po šiestich mesiacoch od operácie chrbta stále problémy s chôdzou a jeho európske turné, ktoré má odštartovať 3. mája v Helsinkách, je v ohrození. „Je to ku*va ťažké, pretože chcem byť tam vonku. Tá skurvená operácia, nemáte ani potuchy. Ide o to, že moja hlava je v poriadku, moja kreativita je v poriadku, môj spev je v poriadku, ale nemôžem teraz veľa chodiť. Chirurg mi povedal, že ak by som operáciu nepodstúpil, bola by veľká šanca, že by som ochrnul od krku dole. Nemôžem vám povedať, aký frustrujúci sa život stal. Je neuveriteľné, ako život ide a jedna hlúposť dokáže všetko pokaziť na dlhú dobu. Nikdy v živote som nebol tak dlho chorý,“ vyjadril sa Ozzy Osbourne v rozhovore pre SiriusXM.

Speváčka Floor Jansen (NIGHTWISH) oznámila, že 24. marca jej vyjde debutový sólo album s názvom „Paragon“. Novinka ponúkne celkovo 10 skladieb. „Obrodiť sa a robiť skoky do neznáma vám pomôže vyrásť. Starnúť je dar, ktorý nedostane každý. Som šťastná žena, ktorá dokázala vytvoriť album, o ktorom ani netušila, že ho dokáže stvoriť. Taký, čo ma dokonca definuje, kde som na svojej ceste. Dosiahla som svoj Paragon! Som tak hrdá na túto prácu! A vďačná za všetkých úžasných ľudí v tomto krásnom živote, ktorí mi pomohli dostať sa sem!“ uviedla Floor Jansen v tlačovej správe. Po vydaní sa Jansen v apríli a máji 2023 vydá na turné po Holandsku, Nemecku, Švajčiarsku a Rakúsku. Fanúšikovia môžu v najbližších mesiacoch očakávať ďalšie podrobnosti a aj nejaké ukážky z albumu.

Kapela INSOMNIUM zverejnila novú, klipom podporenú skladbu „White Christ“ s hosťujúcim Sakisom Tolisom (ROTTING CHRIST). Spomínaná pieseň je súčasťou chystanej dosky „Anno 1696“, ktorá uzrie svetlo sveta 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Grindcoristi ROTTEN SOUND vydajú 31. marca prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „Apocalypse“. Pre ôsmu štúdiovku nachystali 18 skladieb.

Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) vydá 20. decembra nový živák „11/11/22 Los Angeles“ (LP/Digital). Materiál sa nahrával 11. novembra počas jeho prvého sólo koncertu v klube Don Quixote v Los Angeles. „Nemáte veľa prvých vystúpení. Mať schopnosť správne zdokumentovať jeden a získať vysokokvalitný zvuk a video. Nechcel som ľutovať, že som to neurobil. Keď počujem tieto nahrávky, okamžite sa cítim byť prenesený do tej miestnosti, tej noci, s mojimi spoluhráčmi na pódiu, priateľmi a všetkými prítomnými. Veľa lásky, podpory, vášne, tvrdej práce a talentu v jednej miestnosti. Dúfam, že to pre vás urobí to isté, ak ste tam boli, a zarezonuje rovnako silno pre ľudí, ktorí sa nemohli zúčastniť,“ povedal Greg Puciato. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „Deep Set“.

Japonskí black metaloví avantgardisti SIGH natočili nový videoklip ku skladbe „Shoujahitsumetsu“ z aktuálneho albumu „Shiki“.