NOVINKY OD AC/DC, BLIND GUARDIAN, KATAKLYSM, MIDNIGHT SCREAM

Bubeník AC/DC, Phil Rudd už nečelí obvineniu z prípravy vraždy. BLIND GUARDIAN a THE AGONIST vydajú nové albumy. KATAKLYSM sa v januári zavrú do štúdia. PRONG vydajú cover album. MIDNIGHT SCREAM natáčajú nový videoklip. Včera zomrel Jonathan Athon, basgitarista americkej skupiny BLACK TUSK.
Ako viete aj z nášho webu, bubeník Phil Rudd z kapely AC/DC bol obvinený z prípravy dvojnásobnej vraždy. No podľa stránky Stuff.co.nz novozélandská polícia stiahla obvinenie kvôli nedostatku dôkazov. Na konci mesiaca sa však Rudd opäť objaví pred súdom, keďže stále čelí obvineniu z vyhrážania zabitím a takisto aj za držanie metamfetamínu a marihuany.

Nemeckí power metalisti BLIND GUARDIAN vydajú 30. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový, v poradí desiaty štúdiový album, ktorému dali názov „Beyond the Red Mirror“. Pod novinkami nájdete aj artwork nového albumu.

Aj kapela THE AGONIST vydá nový album, ten sa bude volať „Eye of Providence“. Spomínaná novinka bude ich prvou s novou vokalistkou Vicky Psarakis a svetlo sveta uzrie 23. februára prostredníctvom labelu Century Media Records.

Death metalisti KATAKLYSM sa v januári odoberú do štúdia, aby započali nahrávanie ich nového, zatiaľ bezmenného štúdiového albumu. Celý proces nahrávania by im mal zabrať tri mesiace a spolupracovať budú s tromi producentmi. Gitarista kapely a štúdiový inžinier Jean-Francois Dagenais bude nahrávať gitary, bicie a basgitaru. Vokalista Maurizio Iacono bude vokály nahrávať na Floride s producentom Markom Lewisom a o mix a mastering sa postará Andy Sneap.

Kapela PRONG vydá 30. marca prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer nový album „Songs from the Black Hole“, ktorý bude obsahovať cover skladby, napríklad od BLACK FLAG, KILLING JOKE, Neila Younga a iných.

Slovenskí víťazi Wacken Metal Battle z roku 2013 MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša natáčajú nový videoklip ku skladbe „Honey Badger“, ktorá sa nachádza na ich stále aktuálnom albume „Flammarion“. Videoklip natáčajú v domácich podmienkach pod režisérskou taktovkou Jozefa Filkusa z Chillmedia. Power/thrash metalisti tak budú mať nový videoklip po neuveriteľných 7. rokoch! Posledný bol nahraný totiž v roku 2007 ku skladbe „Family Curse“.

Hudobný svet prišiel o ďalšieho človeka. V nedeľu 9. novembra naposledy vydýchol basgitarista Jonathan Athon (†32) z americkej skupiny BLACK TUSK. Athon havaroval na motocykli. Ako sa píše na facebooku skupiny, tak lekári informovali, že Athon utrpel krátko po nehode poškodenie mozgu, s ktorým sa nedalo nič robiť. Ako si sám prial, bol odpojený z prístrojov a jeho orgány budú darované. Jeho telo bude spopolnené, pamätník bude mať v meste Savannah. Česť jeho pamiatke.