KORN vydali EP z ich najunikátnejšieho vystúpenia, spoznali sme nominovaných na Rádiohlavy

KORN vydali nové EP. Spoznali sme nominácie na Radio_Head_Awards 2022. Jason Newsted chystá nový projekt. POWERWOLF a DYING FETUS zverejnili nové skladby. HAEMORRHAGE s novým bubeníkom. ABORTION a SEDEM MINÚT STRACHU vydajú splitko. RAVENARIUM zas comebackový album.

KORN

Kapela KORN vydala prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings 5-skladbové EP „Requiem Mass“. Takto pred rokom predviedli jedno z najunikátnejších vystúpení svojej kariéry – naživo vysielaný intímny obrad pre 300 osôb v Hollywood United Methodist Church v Los Angeles, kde si uctili duše, ktoré pominuli, zamerali sa však najmä na tie, ktoré sa stratili počas pandémie Covidu. Teraz je hudba z toho večera oficiálne prvýkrát vydaná ako EP „Requiem Mass“ s piatimi vrcholmi z vystúpenia.

Prestížna slovenská anketa Radio_Head_Awards, ktorú každoročne vyhlasuje Rádio_FM, je v druhej časti. Skvelý úspech sa podaril dvom metalových kapelám, ktoré sa dostali do druhého kola. Medzi nominovaných na debut roka ašpiruje BESNA s albumom „Zverstvá“ a medzi nominovanými na Objav roka sa objavili deatheri BRAIN DEALERS. Za ich nahrávky môžu fanúšikovia hlasovať do 26. februára na webe www.radiohalvy.sk. Zároveň boli zverejnené aj nominácie v žánrových kategóriách, o ktorých rozhoduje porota odborníkov. V kategórii Hard & Heavy sú na album roka 2022 nominovaní: APRIL WEEPS – Cataclastic, BESNA – Zverstvá, DAMATO – Triumf smrti, DEPRESY – Psycold, Jakub Tirco – Alaska.

Jason Newsted (ex-METALLICA) prezradil, že chystá nový hudobný projekt. „Šesť mesiacov minulého roka som strávil zostavovaním THE CHOPHOUSE BAND „Volume 1“. THE CHOPHOUSE BAND robia hudbu od roku 1992. Takže je to náš prvý album po 3. rokoch. Strávil som nad tým veľa času. A teraz sa trochu vraciam späť do tvrdých vecí. Posledných pár týždňov som robil konkurz na gitaristov pre heavy projekt. Vrátil som sa k basgitare, spievam, je to s metalovým bubeníkom, čiže dvojkopáky, viete, opäť nahlas. Takže mám pár želiezok v ohni. Práve teraz dávam dokopy dva nové hlasné projekty,“ povedal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu 98.7 The Gator.

Power metalová formácia POWERWOLF vypustila do sveta cover skladbu „Poison“ od ALICE COOPERA. „V priebehu rokov sme vydali niekoľko coververzií, aby sme vzdali hold umelcom/kapelám, ktorých si osobne veľmi vážime. Alice Cooper vytvoril s Poison nadčasovú klasiku a my sme si nemohli nechať ujsť príležitosť osláviť jeho 75. narodeniny vlastnou verziou,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Taktiež pripomíname, že tejto vlčej svorke vyjde 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records kompilácia „Interludium“ s raritnými skladbami a albumom „Communio Lupatum II“, kde 11 spriatelených skupín ako EISBRECHER, ELECTRIC CALLBOY, KORPIKLAANI a RAGE nahrali covery niektorých z najväčších hitov kariéry POWERWOLF.

Brutal death metalisti DYING FETUS zverejnili novú skladbu „Unbridled Fury“, ku ktorej natočili aj videoklip. Nový počin slúži ako podpora k ich práve prebiehajúcemu európskemu turné.

Španielski grinderi HAEMORRHAGE majú nového bubeníka, ktorým sa stal David „Daviti“ Vaquero (MOŇIGO). Vaquero nahradil Oscara Brava, ktorý v kapele pôsobil 4 roky.

Domáca úderka ABORTION má na tento rok nachystané vydanie dlho odkladaného 12-palcového splitka s noisecorovými maniakmi SEDEM MINÚT STRACHU.

Bratislavskí black/death metalisti RAVENARIUM vydajú 24. februára comebackový album s názvom „Hypertowers“. Novinka, ktorej nosnou témou je strata času, utekanie pred časom, cestovanie v čase, spomienky, ale aj vznik času a jeho nedobytnosť, ponúkne 11 skladieb.