CHILDREN OF BODOM vyrozprávajú svoj príbeh prostredníctvom knihy, LIMP BIZKIT v novom klipe ako svetoví lídri

Vyjde kniha o kapele CHILDREN OF BODOM. LIMP BIZKIT s novým klipom. PRIMAL FEAR oznámili nový album. Novinky aj od kapiel SUICIDE SILENCE, VEIL OF MAYA, DELAIN a STATIC-X.

CHILDREN OF BODOM v roku 2018 pred vydaním ich poslednej štúdiovky „Hexed“

Bubeník Jaska Raatikainen, basgitarista Henri „Henkka T. Blacksmith“ Seppälä a klávesák Janne Wirman oznámili uvedenie prvej oficiálnej knihy CHILDREN OF BODOM. „Odkedy sme prestali robiť hudbu a utrpeli sme tragickú stratu nášho brata Alexiho, spomíname na mnoho skvelých chvíľ, ktoré sme spolu zažili. V roku 2023 to už bude 30 rokov, čo Alexi a Jaska založili kapelu, a je ten správny čas, aby sme vytvorili knihu, ktorá vyrozpráva príbeh CHILDREN OF BODOM našimi vlastnými slovami. Obsahovať bude množstvo fotografií, mnohé doteraz nepublikované z našej vlastné zbierky,“ uviedli vo vyhlásení Raatikainen, Seppälä a Wirman.

Kapela LIMP BIZKIT natočila nový videoklip ku skladbe „Out of Style“ z aktuálnej dosky „Still Sucks“. Pri tvorbe videa použili tzv. deepfake technológiu a tak jednotliví členovia vystupujú ako svetoví lídri. Fred Durst je Vladimir Putin, Wes Borland je Joe Biden, DJ Lethal vystupuje ako Volodymyr Zelenskyj a hranie kapely sleduje popri barbecue Tom Cruise.

Nemcom PRIMAL FEAR vyjde 1. septembra prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album „Code Red“. Nový počin je stále vo fáze nahrávania. „Svet je v stave núdze. Jedna katastrofa nasleduje druhú. Code Red je naše vyhlásenie o súčasnosti a názov nášho pripravovaného 14. štúdiového albumu, ktorý vyjde priamo na začiatku turné 1. septembra. Podľa názvu to bude ťažká, silná a nekompromisná nahrávka — 110% PRIMAL FEAR,“ vyjadril sa basgitarista Mat Sinner.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „Dying Life“ z chystanej štúdiovky „Remember…You Must Die“. Dátum vydania je stanovený na 10. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Symfonickí metalisti DELAIN natočili videoklip ku piesni „Queen of Shadow“ z dnes (10.2.) vydanej radovky „Dark Waters“. „Queen of Shadow je klasickým príkladom čistého štýlu DELAIN. Hudobne sa v ňom dejú naozaj úžasné veci, ako sú harmonické gitary a chytľavé melódie, ktoré sú doplnené o lákavé a silné vokály Diany a nášho hosťujúceho speváka Paola Ribaldiniho,“ hovorí klávesák, zakladateľ a hlavný skladateľ kapely Martijn Westerholt.

Industrial metalová skupina STATIC-X oznámila, že 3. novembra vydá nový album „Project Regeneration: Vol. 2“. Novinka je kolekciou 13 úplne nových skladieb, ktoré obsahujú vokály a hudobné kompozície zakladajúceho speváka Wayna Statica, ktorý zomrel 1. novembra 2014. Prvou ukážkou je cover „Terrible Lie“ od NINE INCH NAILS.

Djent/metalcorová formácia VEIL OF MAYA sa pripomína novým singlom s názvom „Godhead“. Ešte dodáme, že kapela by mala čoskoro prezradiť informácie o novom albume.