BESNA čaká koncertná jar, predstavia sa v 5 slovenských a troch českých mestách

BESNA sa po krátkej pauze vracajú na pódiá.

BESNA. Foto: Werdza photography

BRATISLAVA. BESNA je post-black metalová kapela z Bratislavy, ktorá vznikla v roku 2017. Ich hudba má moderný metalový zvuk s vplyvom post-rocku a black metalu s progresívnym nádychom. Charakteristické, trúchlivé melódie kombinované s besným revom v rodnom jazyku a vplyvom slovenského folklóru robia ich hudbu jedinečnou a strhujúcou cestou emócií.

S debutovým albumom „Zverstvá“, ktorý si kapela sama vydala v marci 2022, a následným singlom „Neha“ vydaným v decembri 2022 sa teraz chystajú predstaviť na pódiách po Slovensku aj Česku!

BESNA sa teda po niekoľko mesačnej koncertnej pauze opäť vracajú na pódiá. Okrem debutového albumu „Zverstvá“, ktorý zarezonoval aj v aktuálnom ročníku Radio_Head Awards 2022, predstavia naživo aj ich nedávno vydaný singel „Neha“, ktorý venovali pamiatke obetí homo/bi/transfóbie a krajne pravicového extrémizmu.

BESNA vystúpia v piatich slovenských a troch českých mestách. Svoje koncertné ťaženie nazvali „Neha Tour 2023“. Prvý koncert sa uskutoční už o niekoľko dní, v sobotu 11. marca v bratislavskom klube Fuga.

Neha Tour 2023:

Slovensko
11.3. Bratislava – Fuga
25.3. Trnava – 10bar
22.4. Bratislava – MMC
3.6. Banská Bystrica – Angelus fest
17.6. Žilina – KC Hoffman

Česko
18.3. Klatovy – Falcon club
12.5. Brno – Melodka
13.5. Praha – Underdogs

Tlačová správa