Výnimočné spojenie kapiel EPICA a APOCALYPTICA zachytené v live videu, novinky hlásia SAXON či DARK ANGEL

EPICA s novým live videom. Paul Quinn (SAXON) končí s koncertovaním. Zomreli Jim Durkin (DARK ANGEL) a Josua Madsen (ex-ARTILLERY). KILLING JOKE zverejnili novú skladbu. Novinky aj od FIT FOR AN AUTOPSY, FORREST JUMP a MORK.

EPICA

Holandská symphonic metalová formácia EPICA sa hlási o pozornosť s live videom piesne „Rivers“, ktorú odohrali s APOCALYPTICOU, počas prvej časti ich Epic Apocalypse Tour v Amsterdame, 27. januára. „Hrať s týmito legendárnymi hudobníkmi na našej najväčšej halovej šou v Holandsku bol splnený sen,“ komentuje klávesák Coen Janssen. „Vystúpenie s APOCALYPTICOU pridalo skladbe ďalšiu vrstvu čistej mágie. Chalani sú skvelí hudobníci, ale aj po osobnej stránke si s týmito milými ľuďmi veľmi dobre rozumieme. Preto bolo mimoriadne špeciálne s nimi hrať Rivers a sme veľmi hrdí, že vám môžeme predstaviť výsledok tejto spolupráce v podobe nášho živého vystúpenia,“ dodal gitarista Mark Jansen.

Gitarista Paul Quinn z kapely SAXON sa rozhodol prestať s koncertovaním. „Po dlhom hľadaní duše sa náš veľký priateľ a spolubojovník Paul Quinn rozhodol odstúpiť od koncertovania so SAXON. Po mnohých rokoch na cestách, s následným stresom a únavou, ktoré sprevádzajú dlhé rozvrhy turné, Paul nechce, aby to ovplyvňovalo jeho výkon a nechce nechať svojich kolegov z kapely a fanúšikov sklamaných. Paul bude pokračovať v nahrávaní s kapelou a v budúcnosti možno odohrá vybrané špeciálne vystúpenia. SAXON stojí za Paulovým rozhodnutím a budeme vás všetkých informovať o našej ďalšej ceste. Aktuálny priebeh marcových koncertov v Európe bude pokračovať tak, ako je, ale skupina zruší svoje aprílové dátumy v Južnej Amerike a vystúpenie na Monsters of Rock Cruise, aby mala čas na preskupenie. Tieto koncerty budú prebookované hneď, ako to čas dovolí. Všetky letné festivaly odohráme ako ako boli dohodnuté,“ znie v oficiálnom vyhlásení kapely.

Vo veku 58 rokov zomrel gitarista Jim Durkin z thrash metalovej skupiny DARK ANGEL. „My v rodine DARK ANGEL sme hlboko zarmútení a zdrvení správou o úmrtí nášho brata a zakladateľa Jimmyho Durkina, ktorý zomrel v stredu ráno. Chceli by sme poďakovať jeho fanúšikom za neustálu vernosť a podporu. S úplným vyhlásením prídeme čoskoro. Žiadame vás, aby ste rešpektovali súkromie rodiny, kým smútime nad stratou tohto skvelého muža,“ oznámila kapela na sociálnych sieťach.

Vo veku 45 rokov zomrel Josua Madsen, ešte donedávna bubeník thrasherov ARTILLERY. O život prišiel po tom, čo ho po ceste zo skúšobne zrazil autobus na údajne neosvetlenej ceste medzi Kodaňou a mestom Roskilde. „Drahí priatelia, fanúšikovia a rodina. Dnes nás prebudila tragická správa o úmrtí nášho drahého priateľa a kolegu. Drahý Josua. Posledných desať rokov si bol súčasťou našej rozšírenej rodiny. Hrali sme, bojovali, smiali a plakali spolu a pozerali do budúcnosti a zároveň sme si vážili súčasnosť. Mal si milého ducha a veľké srdce. Naše myšlienky a modlitby sú s tvojím synom a rodinou. Prajeme ti pokoj a radosť na tvojej ceste. Opatruj sa priateľu nech si kdekoľvek,“ napísala kapela ARTILLERY na svojom facebookovom profile.

Britskí post punkeri KILLING JOKE zverejnili novú skladbu „Full Spectrum Dominance“ ako oslavu ich vypredaného koncertu z 12. marca v londýnskej Royal Albert Hall, kde odohrali v celej dĺžke svoje prvé dva albumy.

Deathcoristi FIT FOR AN AUTOPSY zverejnili ďalšiu skladbu „Hellions“ z pripravovaného splitka „The Agression Sessions“ so spriaznenými formáciami THY ART IS MURDER a MALEVOLENCE. 6-skladbový počin uzrie svetlo sveta 7. apríla (v digitálnej forme) prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Vydanie CD a LP je naplánované ne 21. júla.

FORREST JUMP vydání nového alba, jež je naplánováno na květen u Smile Music, připomínají ještě jednou skladbou plnou pozitivního poselství. Lyric video k singlu „Víc dobrých zpráv“ se staví strachu a přináší víru v naději, kterou v dnešní době všichni potřebujeme – Tlačová správa

Black metalový projekt MORK sa pripomína novou skladbou „Tilbake Til Opprinnelsen“ z albumu „Dypet“. Ten vychádza 24. marca prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records. „Tilbake Til Opprinnelsen je epická skladba o svete ako celku, ktorý ľutuje všetko, čo vytvoril a čím sa stal, čo má za následok, že všetko vymaže a potom to všetko znova postaví od nuly. Najvyšším bodom je, keď nastupuje spevácky zbor. Vtedy sa naplnia oceány, vznikajú rieky, hory sa dvíhajú a mesiac opäť visí na nočnej oblohe. Vhodný epos na ukončenie albumu,“ povedal mozog projektu Thomas Eriksen.