Líder GOJIRA sa na poslednom albume vyžmýkal ako citrón, nové albumy vydajú ARKONA a KVELERTAK

Pracujú Francúzi GOJIRA na nových skladbách? GHOST nahrali počas prác na novom EP viacero cover skladieb. KVELERTAK a ARKONA oznámili nové albumy. DEVILDRIVER a OMNIUM GATHERUM zverejnili nové skladby. AS I LAY DYING nahrávajú ďalší album.

GOJIRA

Spevák a gitarista Joe Duplantier z kapely GOJIRA odpovedal na otázky ohľadom nového materiálu. „Mario bol veľmi zaneprázdnený nahrávaním bicích a štruktúr skladieb počas obdobia pandémie a ja mám tiež niekoľko nových vecí, ale v skutočnosti nepíšeme ďalší album. Tu a tam si navzájom posielame pár nápadov. Teraz mám pocit, že som sa na nahrávke Fortitude vyžmýkal ako citrón a v nádrži mi už nič nezostalo. Verím, že pomalý proces je pre nás najlepší. Niektoré kapely pumpujú novú hudbu rýchlosťou blesku a z toho, čo som u niekoľkých skupín videl, to nie je dobré. Je to veľmi stresujúce a môže to spôsobiť kolaps kapely. Nechcem, aby sa nám to stalo. Chcem ísť na to pomaly a urobiť to najlepšie čo môžeme, pokiaľ ide o písanie hudby a textov,“ vyjadril sa v rozhovore pre portál Overdrive.

Spevák Tobias Forge zo skupiny GHOST prezradil, že počas nahrávania EP „Phantomime“ nahrali viac ako len 5 cover skladieb. „Mať 10 skladieb bolo pôvodnou myšlienkou, pretože som chcel urobiť kompletnú nahrávku, ktorá mala nejakým spôsobom odzrkadľovať dosku Impera. Pôvodne bol výber trochu rozmanitejší. Nebudem zachádzať do veľkých podrobností, pretože niektoré z nich by sme mohli použiť neskôr. Ale v podstate to bola klavírna verzia piesne MOTÖRHEAD. Bola tam tiež pieseň MISFITS, skladba U2 a urobili sme aj Distant Early Warning od RUSH. Nahrali sme to všetko,“ vyjadril sa tento švédsky hudobník pre NME.com. Opustiť myšlienku 10-skladbového cover albumu v prospech EP prišlo preto, že sa cítil unavený prácou na albume „Impera“. „Pomyslel som si, že sa zbavím niektorých experimentálnejších vecí a zameriam sa len na rockové piesne – tie, ktoré sú energické. Na také, ktoré nejdú do žiadnych exkurzií, a to skladba MOTÖRHEAD s klavírom nie je. Boli tam dokonca aj inštrumentálne covery. Chcel som urobiť novú nahrávku, ktorá by bola protikladom k Impera. Aby to bolo rýchle a pomerne jednoduché,“ dodal Tobias Forge. EP „Phantomime“ vychádza 18. mája prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings.

Pagan/folk metalovej skupine ARKONA vyjde 16. júna prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový štúdiový album „Kob‘“. Pod správou si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe titulnej skladby. „Pieseň Kob‘ je prvým krokom ponorenia sa do priepasti, krokom poznamenaným vykopaním dávno pochovanej, zabudnutej minulosti, prvotného zla z hrobu a pohrebom jeho vzkriesiteľa – ľudstva. Video poskytuje vizualizáciu piesne zahalenej v okultnej temnote toho, ako sa to všetko deje. Sledujte to a ochutnajte jedovaté ovocie temnej podstaty existencie,“ znie v oficiálnom vyhlásení.

Nóri KVELERTAK oznámili, že 8. septembra im prostredníctvom vydavateľstiev Rise Records/Petroleum Records vyjde nový album „Endling“. „Na albume Endling rozprávame príbehy o vyhynutých a umierajúcich mužoch a ženách Nórska. Ožívajú staré a nové mýty, kultúra a rituály – folklór, ktorý sa nehodí do konceptu televízneho seriálu. Vikingovia a trolovia sú pre televíziu. Toto je skutočná vec,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Vidar Landa. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Krøterveg Te Helvete“.

Kapela DEVILDRIVER zverejnila novú, klipom podporenú skladbu „If Blood Is Life“ z chystanej dosky „Dealing with Demons Vol. II“. Tá vychádza 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Tiene budúcnosti, duchovia vašej minulosti kráčajúci po parkete. Prečo nás tieto veci prenasledujú ako ľudí, keď by sme sa mali sústrediť na skutočnosť, ako hovorí refrén: Čas na nikoho nečaká, Čas stojí za to. Naučte sa sústrediť na teraz, tu a prítomnosť,“ okomentoval novú skladbu Dez Fafara.

Death metalisti OMNIUM GATHERUM vypustili do sveta cover skladbu „Maniac“ pôvodne od Michaela Sembella. Spomínaná novinka je súčasťou ich 4-skladbového EP „Slasher“, ktoré vyjde 2. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Americká formácia AS I LAY DYING dokončila nahrávanie bicích pre novú a zatiaľ nepomenovanú štúdiovku. Novinka bude prvým albumom skupiny v novom zložením, kde zakladajúceho vokalistu Tima Lambesisa a dlhoročného gitaristu Phila Sgrossoa dopĺňajú bubeník Nick Pierce (ex-UNEARTH), basgitarista Ryan Neff (MISS MAY I) a gitarista Ken Susi (UNEARTH). Posledný počin „Shaped by Fire“ im vyšiel v roku 2019.