HELLOWEEN uviedli do Metalovej siene slávy. Novinky hlásia aj PARADISE LOST, KREATOR či TYPE O NEGATIVE

HELLOWEEN uviedli do Metalovej siene slávy. PARADISE LOST opätovne nahrávajú album „Icon“. KREATOR, KAMELOT a TYPE O NEGATIVE a Einar Solberg s novými videoklipmi.

HELLOWEEN

Nemeckú kapelu HELLOWEEN uviedli do Metalovej siene slávy zakladateľ organizácie Pat Gesualdo a speváčka Alissa White-Gluz z ARCH ENEMY. Uvedenie sa konalo 20. mája v New Yorku. „HELLOWEEN pomohli určiť počiatky power metalu. Sme hrdí na to, že HELLOWEEN reprezentuje žáner a jeho fanúšikov po celom svete, a že sa k nám pripojila aj Alissa White-Gluz,“ povedal Gesualdo. „Je pre nás skutočne cťou byť uvedený do Metalovej siene slávy! To, že sme boli zaradení po boku niektorých z najväčších kapiel v rocku a metale, nás robí veľmi hrdými a odmeňuje to našu prácu ako „ambasádorov power metalu a melodického metalu“ za posledné štyri desaťročia,“ dodal gitarista kapely Michael Weikath.

Britskí gotici PARADISE LOST opätovne nahrávajú štvrtý album „Icon“ pri príležitosti 30. výročia od vydania. „Icon, náš štvrtý album bol vydaný v roku 1993 a k 30. výročiu ho znova nahrávame a pripravujeme mimoriadne špeciálne vydanie na vinyle. To je všetko, čo môžeme zatiaľ prezradiť, ale sledujte tento priestor, kde už čoskoro nájdete ďalšie informácie a niekoľko špeciálnych oznámení,“ napísala kapela na svojom facebookovom profile.

Thrash metalisti KREATOR natočili nový videoklip ku skladbe „Conquer and Destroy“ z aktuálnej dosky „Hate Über Alles“. Materiál sa nahrával 4. marca tohto roka pred 6000 fanúšikmi v ich domovskom meste Essen.

Kapela TYPE O NEGATIVE zverejnila ku Svetovému dňu gotiky (22.5.) videoklip vytvorený umelou inteligenciou ku piesni „Halloween In Heaven“. Vo videu sa objavujú mŕtvi muzikanti ako Dimebag Darrell, John Bonham, John Entwistle, Bon Scott, Randy Rhoads, Jimi Hendrix, John Lennon, George Harrison, Jim Morrison, Elvis Presley, ale aj samotný „Zelený muž“, Peter Steele. Fanúšikovia skupiny môžu tiež zaznamenať cameo od spolupracovníčky a priateľky kapely Tary VanFlower (LYCIA). „Keď ma Nuclear Blast požiadali, aby som urobila toto video pomocou umelej inteligencie, dychtila som preskúmať tisíce možností, ktoré táto nová technológia ponúka. Nakoniec som použila kombináciu dvoch platforiem – jednu, ktorá generovala obrázky a druhá transformovala uvedené obrázky na video. Text ponechal otvorené pole množstvu experimentov, čo viedlo k tomuto strašidelnému aj gýčovému univerzu, ktorý – dúfam, vzdáva poctu kapele. Skutočnou výzvou bola integrácia legendárnych umelcov do tohto klipu. Je ťažké vysvetliť umelej inteligencii malé detaily, vďaka ktorým sú ako ľudia jedineční. Nakoniec sa pre toto video museli urobiť stovky, ba tisíce opakovaní! Ako umelkyňa si myslím, že pri používaní umelej inteligencie je potrebné zostať pokorný, keďže téma celkom oprávnene vyvolala v kreatívnom svete etické diskusie. Podľa môjho názoru by tieto výtvory nemali byť vnímané ako umelecké diela samy o sebe, ale ako prvé kroky technológie, ktorá v najbližších rokoch spôsobí revolúciu v audiovizuálnej tvorbe,“ povedala Corrine Larre z Twisted Hooves Studio.

Melodici KAMELOT nahrali nový videoklip ku piesni „New Babylon“ s hosťujúcou Melissou Bonny (AD INFINITUM). Spomínaná skladba je súčasťou ich aktuálnej radovky „The Awakening“. „Melissa Bonny sa k nám pridala na novom albume a masívnom turné a bola prinajmenšom úžasná. Sme naozaj nadšení, že ju máme v tomto novom videu a tiež na nadchádzajúcom turné po Severnej Amerike,“ vyjadril sa gitarista Thomas Youngblood.

Spevák a skladateľ Einar Solberg (LEPROUS) zverejnil videoklip ku novej piesni „Home“ s hosťujúcim Benom Levinom. Časť videa bola natočená počas vystúpenia Einara Solberga na festivaloch Prognosis v Eindhovene a Londýne a taktiež obsahuje zábery z prvého vystúpenia Einara na pódiu z roku 2000. Spomínaná skladba je súčasťou jeho debutovej sólovky „16“. Dátum vydania je stanovený na 2. júna prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.