Novinkový blok v úvode týždňa: ARCH ENEMY, IN FLAMES, MANOWAR, KREATOR, LAMB OF GOD a ďalší

ARCH ENEMY a IN FLAMES s novými videami. KREATOR a LAMB OF GOD vydali spoločnú skladbu. Einar Solberg (LEPROUS) vydá debutový sólo album. MANOWAR a PHOBIA zverejnili nové skladby. PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS s ukážkou z nového živáku.

ARCH ENEMY

Skupina ARCH ENEMY predstavila nový videoklip ku piesni „Poisoned Arrow“ z aktuálnej štúdiovky „Deceivers“. „Takmer nemôžem uveriť, že vydávame siedme video z nášho aktuálneho albumu Deceivers. Napriek tomu tu je Poisoned Arrow, skladba v strednom tempe, plná melodickej gitarovej práce a s celkovo trochu inou atmosférou v porovnaní s ostatnými singlami, ktoré sme vydali. Video bolo natočené v Berlíne počas hektického rozvrhu s režisérom Mirkom Witzkim a jeho talentovaným štábom. Dokonca priniesli sneh uprostred letných horúčav! Taktiež máme ďalšie spojenie s Nemeckom. Náš nemecký priateľ Raphy zahral krásny violončelový part v úvode a na konci piesne, ešte raz vďaka, kamarát,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Michael Amott.

Švédi IN FLAMES zverejnili nové lyric video ku skladbe „End the Transmission“ z čerstvo vydanej nahrávky „Foregone“.

Heavy metalová formácia MANOWAR zverejnila novú skladbu „Laut und Hart Stark und Schnell“ venovanú verným nemeckým fanúšikom kapely. „Máme tých najlepších a najvášnivejších fanúšikov na celom svete a cítime sa preto hlboko poctení! Táto pieseň je vyhlásením pre našich fanúšikov a svetu, aby boli hrdí na veci, na ktorých im záleží, bez ohľadu na to, čo hovoria ostatní. Nie je žiadnym tajomstvom, že k Nemecku máme špeciálny vzťah. Možno preto, že je to rodisko Richarda Wagnera, otca heavy metalu. Nemeckí fanúšikovia si nás vzali do sŕdc rýchlejšie a vo väčšom počte ako ktorýkoľvek iný národ. Zostali nám verní už viac ako 40 rokov! Vydanie Laut und Hart Stark und Schnell je naše poďakovanie! Pieseň odohráme na nemeckých vystúpeniach a nafilmujeme ju, aby sme sa podelili o tieto výnimočné chvíle so svetom,“ povedal basgitarista Joey DeMaio.

Kapely KREATOR a LAMB OF GOD nahrali pri príležitosti spoločného turné skladbu „State of Unrest“. „Keď bolo turné State of Unrest v marci 2020 odložené z dôvodu pandémie, Mark Morton (LAMB OF GOD) a Mille Petrozza (KREATOR) sa spojili a začali pracovať na spoločnej skladbe. Po dokončení hudby prizvali Rileyho Galea (POWER TRIP), aby naspieval vokály, keďže POWER TRIP mali byť pôvodnou predkapelou turné. Je tragické, že Gale v auguste 2020 zomrel, takže svoje party už nenahral. Po ďalšom odložení spomínaného turné sa LAMB OF GOD a KREATOR spojili, aby pieseň dokončili a Randy Blythe (LAMB OF GOD) s Mille Petrozzom nahrali vokály. Výťažok zo singlu bude venovaný Dallas Hope Charities v Galeovom mene, organizácii, v ktorej bol zapojený a ktorá pomáha poskytovať prístrešie pre mladých LGBTQ ľudí bez domova v jeho rodnom meste,“ píše sa v tlačovej správe.

Spevák a skladateľ Einar Solberg (LEPROUS) oznámil, že 2. júna mu prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music vyjde debutový sólo album „16“. Ako prvú ochutnávku si môžete vypočuť skladbu „Grotto“ s hosťujúcim Magnusom Børmarkom (GÅTE). „Album sa volá 16, pretože vtedy sa mi v živote začali diať prvé naozaj zlé veci. Od 16 do 19 rokov sa mi stalo veľa život definujúcich momentov, ktoré ma zmenili. Vtedy som trochu stratil svoju nevinnosť a začal som si uvedomovať, že život je vážny a môže sa stať niečo zlé. Za tie tri roky sa stalo veľa dosť drastických vecí. Ale tento album nie je len o zlých veciach. Je to tiež o niektorých kariéru určujúcich chvíľach, ako je moment, keď som začal hrať s kapelou a začal som hľadať komunitu, do ktorej by som mohol patriť. Je to tak trochu zo všetkého, takže to pokrýva celé emocionálne spektrum,“ popisuje Solberg koncept albumu v tlačovej správe.

Kapela PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS vypustila do sveta ukážku z pred pár dňami vydaného live albumu „Live in the North“ v podobe piesne „Bite My Tongue“. Spomínaný živák bol nahratý v roku 2021 počas intenzívnej šou v klube The Independent v anglickom Sunderlande a je prvou nahrávkou s novým spevákom Joelom Petersom. „Sme šťastní, že môžeme vydať náš prvý plnohodnotný živý album! Naozaj sme chceli niečo, čo predstaví zbytku sveta nášho nového vokalistu Joela a náš surový živý zvuk,“ vyjadril sa líder skupiny Phil Campbell.

Americkí grindcoristi PHOBIA sa hlásia o slovo s novou skladbou „Death to Leeches“, ktorú podporili aj videoklipom.