Benefičný Angelus Fest na banskobystrickom amfíku sa už blíži: Organizátori zverejnili program

Na fanúšikov čaká takmer 12-hodinový hudobný maratón.

Angelus Fest 2022. Foto: Alena Červeňanská

BANSKÁ BYSTRICA. Už o pár dní – v sobotu 3. júna 2023 sa aj pod záštitou primátora Mesta Banská Bystrica uskutoční 3. ročník benefičného rockovo-metalového festivalu Angelus Fest.

Celý výťažok (100% vyzbieraného vstupného) bude venovaný OZ Onkológia BB na rozvoj ambulantnej časti (nákup kresiel, televízorov do čakárne či infúznych púmp).

Organizátori podujatia museli ešte počas uplynulých dní riešiť problém s amfiteátrom a reálne hrozilo, že sa festival presunie do KD Podlavice, ale napokon ostal na amfíku. No, jednej pdostatnej zmene v line-upe sa už nevyhli. A zároveň zverejnili program, ktorí na fnaúšikov čaká počas prvej júnovej soboty pod Urpínom.

„Žiaľ, skvelí SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY museli zo zdravotných dôvodov zrušiť svoje vystúpenie a tak sa feste predstaví 10 kapiel, vrátane legendárnych HYPNOS, populárnych LUNATIC GODS v zostave aj s Marthusom Škaroubkom, či MIDNIGHT SCREAM, ktorí predvedú exkluzívny set v zostave z Wackenu. Do pestrej zostavy pribudli aj zaujímavé punk-rockové kapely SITŇAN a NEKULTÚRA, respektíve dve domáce banskobystrické skupiny – legendárni HEMATIT a nová nádej UNDER MY ISSUE,“ informovali organizátori podujatia.

Program Angelus Fest 2023:

12:30 Otvorenie areálu, začiatok predaja vstupeniek
13:00 – 13:30 UNDER MY ISSUE
13:50 – 14:35 GLOOM
14:55 – 15:40 NEKULTÚRA
16:00 – 16:45 MIDNIGHT SCREAM
17:05 – 17:50 SAMSARA
18:10 – 18:55 SITŇAN
19:15 – 20:05 HEMATIT
20:35 – 21:35 LUNATIC GODS
21:55 – 22:55 HYPNOS
23:15 – 24:00 BESNA

Zmena programu vyhradená.

„Všetci v skupine HEMATIT sme poctení ponukou a možnosťou vystúpiť na na festivale, ktorého nosnou myšlienkou je skutočne dobrá vec. Takéto benefičné metalové podujatie ako je Angelus Fest, je niečo neobvyklé a o to unikátnejšie, keďže práve tento „silový“ hudobný žáner podporí OZ Onkológia BB a obrazne povedané, že heavy metal ukáže svoju ľudskú tvár.

A aj pre to, že Angelus Fest 2023 sa koná v našom domovskom meste a na kultovom amfiteátri, kde HEMATIT zažil niekoľko svojich pamätných koncertov, a prežil tam úžasné chvíle so svojimi fanúšikmi, chceme všetkých pozvať na tento skvelý deň, kde sa všetci stretneme a zabavíme, prežijeme nové zážitky, dáme si pivo na čerstvom vzduchu, porozprávame sa, ale hlavne všetci spoločne prispejeme na dobrú vec“, pozval fanúšikov naAngelus Fest Feďo Gašparík z kapely HEMATIT.

Podujatie sa uskutoční vďaka podpore Mesta Banská Bystrica, 365.nadácie, Nadácie SPP, Pivovaru Urpiner a ďalších partnerov. Fanúšikom bude umožnené bezplatné stanovanie priamo v areáli amfiteátra.

„Vstupné ostáva oproti minulému roku nezmenené – od 15 eur, pričom každý, kto bude chcieť a môže si to dovoliť, môže zaplatiť aj viac, a my celú vyzbieranú sumu venujeme pre OZ Onkológia BB,“ dodávajú organizátori.

FB Event

Finálny plagát Angelus Fest 2023

Tlačová správa