BLACK MAJESTY NAHRALI ALBUM NA POČESŤ SVOJICH FANÚŠIKOV

V piatok 14. mája vychádza vo vydavateľstve Limb Music v poradí štvrtý album austrálskej kapely Black Majesty, nazvaný In Your Honour. Kapela s českým bubeníkom Pavlom Konvalinkom pripravila nový album po troch rokoch. In Your Honour je venovaný práve vám, teda fanúšikom Black Majesty. Čo môžeme od neho očakávať a kedy bude možné uvidieť Black Majesty naživo sa dozviete v nasledujúcich riadkoch. Nazreli sme do kuchyne týchto austrálčanom vďaka rozhovoru s Pavlom Konvalinkom.
Black Majesty vydávajú 14. mája v poradí štvrtý album In Your Honour. Načo sa môžu fanúšikovia tešiť?
V prvom rade, ako už samotný názov albumu napovedá…album je zasvetený všetkým priaznivcom a poslucháčom heavy metalu. Obzvlášť fanúšikom Black Majesty, ktorí nás po celé tie roky podporovali a stáli za nami od samých začiatkov. Za ich lojalitu sa tak môžu tešiť na skutočný heavy metalový album, plný rýchlo sa meniacich melódií a progresívnych elementov. Takže dámy a páni toto album bolo nahraté na vašu počesť!

Dá sa teda povedať, že novinka pokračuje niekde tam, kde skončila predošlá nahrávka Tomorrowland?
Do istej miery áno, ale tentokrát sme sa zamerali skôr než na priamočiare prevažne v rýchlom tempe orientované skladby, na tradičné heavy metalové riffy a melódie. V skladbách prevažuje skôr stredne rýchle tempo, ktoré dáva zároveň viac priestoru pre prácu s aranžmá.

Predpokladám, že novinku budete propagovať aj koncertne. Chystáte nejaké turné?
Na podporu nového albumu vyrazíme na niekoľko vystúpení od polovice júna v Austrálii a podporu In Your Honour zakončíme menším turné po Európe. 28., 29, 30. júna a 3. júla vystúpime v Českej republike. Viac info o našom turné nájdete aj na www.nemesis-productions.eu, www.myspace.com/nemesisproductionscz, www.myspace.com/blackmajesty

Európske nazvem ho miniturné, zahŕňa vystúpenie vo Švajčiarsku, Nemecku a až štyri v tvojej domovskej krajine – Česku. Máš na tom nejakú zásluhu, alebo to znamená, že v Čechách máte najväčšiu fanúšikovskú základňu?
Popravde povedané, pôvodný plán bol odohrať v Európe na podporu albumu regulérne promo turné, no bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Dôvodom bol časový sklz pri dokončovaní albumu v štúdiu a tak sme nedoržali termíny. Novinka teda vychádza s dvojmesačným sklzom. Naplánované európske vystúpenia sme tak boli nútení zrušiť a presunúť na neskôr. Ako si sám nazval, miniturné je skôr takou dočasnou náplasťou vzhľadom k tomu, že v Európe sme naposledy hrali v roku 2007 v rámci promo tour k albumu Tomorrowland. Termíny pre Českú republiku nám zaisťuje agentúra Nemesis Productions, s ktorou spolupracujeme. V Česku máme skutočne početnú základňu fanúšikov a to najmä z predošlých festivalových vystúpení na Masters of Rock a Benátskej Noci. Taktiež sme v Čechách hrali ako support pred Hammerfall a Edguy.

Už keď spomínaš festivaly. Tento rok hráte aj na čoraz populárnejšom českom festivale Basinfirefest, kde sa okrem vás predstavia napríklad aj Testament alebo Venom. Bude to vaše jediné festivalové vystúpenie v Európe, alebo vás európski fanúšikovia budú mať možnosť ešte vidieť aj na iných festoch?
Well, ako som zmienil, pôvodným plánom bolo odohrať v Európe regulérne turné vzhľadom k našim predcádzajúcim vystúpeniam na festivaloch v Európe. Festivalové ponuky sme presunuli na leto 2011, kde plánujeme najmä návrat na legendárny nemecký festival Wacken Open Air.

Čiže aj regulérne turné sa kvôli sklzu presúva na rok 2011 alebo vás fanúšikovia uvidia ešte aj v roku 2010?
S najväčšou pravdepodobnosťou sa nám už tento rok do Európy nepodarí dostať. Nesmieme zabúdať nato, že Austrália je predsa len na opačnej pologuli a každý presun do Európy je časovo zložitejší a finančne náročnejší, but never say never.

Samozrejme, to sa dá pochopiť. V budúcoročných koncertných plánoch sa bude nachádzať aj zastávka na Slovensku? Myslím si, že v roku 2007 na dnes už neexistujúcom festivale Metal Universe ste mali úspech. Ako si vôbec spomínaš na toto vystúpenie…
Samozrejme, že si nielen dobre vybavujem naše vystúpenie na Slovenskom festivale Metal Universe, ale aj skvelú podporu vašich fanúšikov, ktorí nás privítali veľmi milo a búrlivo. Nebudem prehánať, keď poviem, že naše prvé skúsenosti na Slovensku patria vedľa festivalov Wacken a Masters of Rock medzi najlepšie v Európe! Rozhodne plánujeme zaradiť v najbližších termínoch pre Európu aj slovenské termíny. Na všetkých fanúšikov u vás sa veľmi tešíme!
 
Ďakujem veľmi pekne za Tvoj čas a rozhovor.
Ja ďakujem aj Tebe za rozhovor a taktiež všetkým, ktorí očakávajú tento piatok 14. mája vydanie nového albumu Black Majesty In Your Honour!

Autor: Stillborn