NOVÝ ALBUM HELLOWEEN MÁ NÁZOV

Spevák Dream Theather a bývalý gitarista Megadeth pripravujú sólo albumy. Poznáme názov nového albumu Helloweenu. Heaven Shall Burn predstavili nový videoklip.

Spevák americkej metalovej formácie Dream Theathre James LaBrie predstaví svoj druhý sólo album. Nasledovník jeho sólovej prvotiny bude niesť názov Static Impulse a vydavateľstvo InsideOut Music ho uvedie na pulty 28. septembra. James opísal album ako neskutočne energický heavy metalový počin, ktorý spôsobí výbuch v hlavách poslucháčov.

Už desiaty sólový album pripravuje pre fanúšikov aj bývalý gitarista legendárnych Megadeth Marty Friedman.Album sa bude volať Bad D. N. A.  Zatiaľ je známy iba dátum vydania v Japonsku a tým je 25. august. Po vydaní albumu bude nasledovať aj predstavenie videoklipu k pilotnému singlu, ktorý nesie rovnaký názov ako celý album. Album Bad D. N. A. sa nahrával v Californii počas apríla a mája a na fanúšikov čaká jedenásť skladieb.

Koncom októbra by mal výjsť už štrnásty štúdiový album ďalších mohykánov na metalovej scéne, skupiny Helloween.
Album, ktorý bol nahrávaný v štúdiu speváka Andiho Derrisa Mi Sueno Studios na Tenerife konečne dostal aj názov. Cover albumu bude zdobiť nápis 7 sinners. Po poslednom veľkolepom turné s Gamma Ray, ktoré malo zastávku aj na Slovensku sa partia okolo Andiho vydá na turné znova a opäť to nebude o nič menej známa kapela. Na turné The 7 Sinners World Tour 2010/2011 – European Part. 1, ktoré začne v novembri, alebo v decembri ich budú sprevádzať fínski power metalisti Stratovarius.

Nemecká death metalová formácia Heaven Shall Burn predstavila nový videoklip k skladbe Combat, ktorá pochádza z ich posledného albumu Invictus. Album sa v ich domovskej krajine v rebríčkoch umiestnil na deviatom mieste, bodoval aj vo Švajčiarsku, Grécku a susednom Rakúsku. Nový videoklip je na celý animovaný, čo je pri metalovej skupine trochu nezvyklý počin. Viac ho komentovať nebudeme, radšej si ho o pár riadkov nižšie pozrite sami.