NOVÝ VIDEOKLIP FIREWIND

Elvenking spustili novú internetovú stránku. Detaily o novom albume Dark Moor. Dimmu Borgir sprístupnili ďalšiu skladbu z nového albumu. Firewind majú nový videoklip.
Talianska folf/power metalová formácia Elvenking sa pri príležitosti nového albumu rozhodla sprístupniť novú internetovú stránku, na ktorej si fanúšikovia môžu vypočuť urývky, ale aj celé verzie niektorých skladieb z nového albumu. Novinka nesie názov Red Silent Tides a jej oficiálny predaj na európskych trhoch sa začal práve včera. Na albume sa nachádza dohromady jedenásť skladieb. Recenziu albumu, ktorý bol nahrávaný v Nemecku a vydaný spoločnosťou AFM Records vam na Valhalla.sk prinesieme už čoskoro!

Nový album pripravila pre fanúšikov aj španielska power metalová úderka Dark Moor. V poradí ôsmy štúdiový album dostal názov Ancestral Romance a kapela zverejnila zopár detailov o novinke. Úplne presný dátum vydania albumu zatiaľ nepoznáme, podľa vyjadrenia kapely by to malo byť niekedy v novembri tohto roku. K novému albumu už bol zverejnený aj artwork (obrázok vpravo), ktorý vytvoril Samuel Araya, ktorý sa podieľal aj artworkoch kapiel Cradle of Filth a Elvenking. Na novinke, ktorá sa nahrávala v Taliansku sa nachádza desať skladieb a hosťovať na nej bude operný spevák Berenice Musa.

O novom albume Dimmu Borgir sme toho na Valhalla.sk popísali už dosť. Keďže sa čas jeho vydania nezadržateľne blíží (27. september), nórski black metalisti sa rozhodli pre fanúšikov prichystať ešte jeden predkrm. Tým je skladba Born Treacherous, ktorá je v poradí druhá na pripravovanom albume Abrahadabra. Novú skladbu si môžete vypočuť na
oficiálnej MySpace stránke kapely.

Posledná z dnešných noviniek pochádza z tábora gréckych melodikov Firewind. Aj kapela, v ktorej účinkuje gitarista Ozzyho Osbourna Gus G. pripravuje nový album, ktorý sa na pulty dostane 26. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records a bude niesť názov Days of Defiance a bude obsahovať až štrnásť skladieb vrátane bonusovky, ktorá bude dostupná len prostredníctvom služby iTunes. Pilotnou skladbou sa stala World on Fire, ku ktorej kapely už natočila aj videoklip, ktorý vám prinášame na konci tohto článku. Videoklip vznikol pod taktovkou Patrica Ullaeusa, ktorý už režíroval napríklad aj klipy od Dimmu Borgir, Lacuna Coil, In Flames, Sonic Syndicate a Kamelotu.