PODROBNOSTI O SMRTI SPEVÁKA GOTTHARDU

Dnešným bohatým novinkám dominuje podrobná správa o smrteľnej nehode speváka Gotthardu Stevea Lee. Ďalej sa dozviete podrobnosti o pripravovanom amteriále Symphony X, Phil Anselmo čoskoro vydá debutový album s novým projektom Arson Anthem, Metallica vydá live EP pre americký kontinent a na záver potešia svojich fanúšikov fíni Impaled Nazarene, ktorí pripravujú jedenásty album.

Dnes vám prinášame aj podrobnosti o tragickej nehode Stevea Lee z Gotthardu. Švajčiarsky spevák si chcel splniť dlhoročný sen a zúčastniť sa motorkárskeho zrazu, s ktorým chcel prejsť za 2 týždne naprieč Amerikou. V utorok 5. októbra asi 50 míľ od Las Vegas sa skupinka švajčiarskych motorkárov rozhodla skryť pred dažďom na odpočívadle neďaleko hlavnej cesty. V tom čase šiel po ceste kamión, ktorý na klzkej vozovke dostal šmyk. Vodič sa pokúsil šmyk korigovať, ale jeho náves narazil do piatich zaparkovaných motoriek a jedna z nich trafila speváka Stevea. Privolaný záchranári sa pokúsili speváka oživovať, ale resustitácia bola zastavená po 20 minútach. O 16.13 miestneho času bol Steve Lee vyhlásený za mŕtveho…

Američania Symphony X v súčasnosti nahrávajú nový album. Spevák Russell Allen dokončil svoje vokálne časti a v súčasnosti sa kapela sústreďuje na nahrávanie klávesov, basgitary a gitarových sól. Názov novinky a ani dátum vydania kapela zatiaľ nezverejnila. V poradí 8. album Symphony X bude ich debutom pod záštitou Nuclear Blastu.

Už za pár dní, teda 12. októbra vyjde debutový album projektu Arson Anthem s názvom Insecurity Notoriety. Hlavným mozgom projektu bývalý spevák Pantery Phil Anselmo, ktorý však tentokrát bude hrať iba na gitaru. Anselmovi sekundujú spevák Mike IX Williams (Eyehategod), bubeník Hank Williams III. (Superjoint Ritual) a basák Collin Yeo (Ponykiller). Na debute bude až 17 skladieb a ten vyjde v Anselmovom vydavateľstve Housecore Records.

Metallica plánuje vydať nové EP, ktoré bude vlastne mini živákom. EP dostalo názov Live At Grimeys a bude na ňom 9 skladieb, ktoré nahrala ešte v roku 2008 v americkom Nashville. EP bude vydané prostredníctvom nového programu Music Monitor Networks. EP je určené pre americký trh. Zoznam skladieb: No Remorse, Fuel, Harvester of Sorrow, Welcome Home (Sanitarium), For Whom the Bell Tolls, Master of Puppets, Sad But True, Motorbreath, Seek and Destroy.

Fíni Impaled Nazarene pripravujú už jedenásty album s názvom Road To the Octagon. Ten vyjde 20. novembra prostredníctvom vydavateľstva Osmose . Nový album sa nahrával v Helsinkách s Terom Kostermoom a Mikom Jussilom. Na novinke bude 13 skladieb. Impaled Nazarene plánujú na 20. novembra natočiť svoj koncert v Kuopiu pre účely výročného DVD, pretože kapela oslavuje 20. výročie.