Folk metalová veselica: Spoločné turné KORPIKLAANI a ARKONA zamieri aj do Košíc

Populárni lesní muži KORPIKLAANI z Fínska a pohanskí metalisti ARKONA z Ruska na čele so sympatickou Mášou sa v rámci spoločného turné predstavia aj v Košiciach. Už tento štvrtok!

KORPIKLAANI (Fin)
ARKONA (Rus)

Štvrtok 5.11.2015, Košice – Collosseum
Štart: 19:00, vstupné: 26 eur

Veselá kopa KORPIKLAANI (fínsky lesný klan) je na hudobnej scéne od roku 2003. Skupina vznikla na základoch staršieho zoskupenia SHAMAN, ktoré založil aj súčasný líder Jonne Järvelä v roku 1993. Pochádzajú z Lahti.

korpiklaani-promo-photo-2015

KORPIKLAANI

Texty piesní sú vo fínskom, alebo v anglickom jazyku (v ére SHAMAN to bola lapončina) a zaoberajú sa prírodou, fínskou a laponskou mytológiou… a alkoholom. Okrem tradičných nástrojov metalového žánru (gitary, basgitara, bicie) skupina využíva aj zvuky akordeónu, rôznych píšťal, violy a kantele.

KORPIKLAANI sú v celej Európe populárni, pretože absolvovali už množstvo turné a naozaj veselý folk metal priťahuje fanúšikov stále viac. Posledným albumom kapely je tohtoročný zápis „Noita“.  Koncert skupiny bude výberom naj skladieb tejto aj na pohľad šialene pôsobiacej družiny…

ARKONA (pozor, nezamieňať s inými interpretmi rovnakého mena) sa sformovala v roku 2002, kapela pochádza z hlavného mesta – Moskvy. Usilovnou prácou sa im podarilo presláviť sa na celom svete. Vo svojich piesňach vzdávajú hold slovanstvu ako takému a slovanským bohom. Zatiaľ vydali 7 radových albumov, posledný „Yav“ pochádza z roku 2014. Hudobne sa pohybujú v pohanskom pagan metale.

FB Event

korpiklaani-arkona-kosice

Plagát ku košickému koncertu

Tlačová správa