V decembri nový singel AVANTASIA, BEHEMOTH vydajú špeciálnu nahrávku, nový album DARK FUNERAL v roku 2016

AVANTASIA vydá nový singel. BEHEMOTH zas špeciálnu nahrávku. DARK FUNERAL zamieria začiatkom nového roka do štúdia. FOO FIGHTERS majú nové EP. FIREWIND s novým spevákom. Slováci KHADAVER sa prezentujú novým klipom.

tobias-sammet-avantasia-ilustracka

AVANTASIA. Zdroj: www.liveframed.com. Autor: Svetoslav Valchev.

Projekt Tobiasa Sammeta AVANTASIA, vydá 11. decembra nový digitálny singel „Mystery of a Blood Red Rose“ pochádzajúci z novej, v poradí siedmej štúdiovky nazvanej „Ghostlights“. , ktorá uzrie svetlo sveta 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „„Mystery of a Blood Red Rose“ je pieseň, ktorú som pôvodne napísal pre Meat Loafa, ale z nejakého dôvodu k tejto spolupráci vôbec nedošlo, tak som pieseň urobil a dokončil sám. Samotné zbory mi trvalo usporiadať a nahrať viac ako 40 hodín – a to všetko kvôli štyrom minútam, toľko má totiž táto pieseň! To do značnej miery hovorí za všetko. Čokoľvek stojí za to robiť, oplatí sa to. Viac je viac,“ povedal o singli Tobias Sammet.

avantasia-mystery-of-a-blood-red-rose

AVANTASIA – Mystery of a Blood Red Rose

Poľskí rúhačí BEHEMOTH oznámili vydanie špeciálnej nahrávky na LP a CD s názvom „Live at the BBC“, ktorá bude obsahovať 4 skladby zahraté naživo v The BBC/Maida Vale Studios pre The Radio 1 Rock Show s Daniel P. Carterom z 8.decembra 2014. „Investovali sme naše srdce, krv a pot v tomto projekte. Trvalo nám mesiace dokončiť toto mimoriadne vydanie. Doslova praskáme pýchou, je to pravdepodobne naša najkvalitnejšia nahrávka zo všetkých vydaní. „BBC The Satanist“ štúdiová session priniesla 100% živú a novú energiu do našich skladieb a niet pochýb, že je to pochvalný element opusu „The Satanist,“ vyjadril sa frontman kapely Nergal. Spomínaná nahrávka vyjde v polovici decembra a bude samozrejme striktne limitovaná. Nižšie nájdete aj teaser.

Black metalisti DARK FUNERAL začnú začiatkom nového roka nahrávať nový štúdiový album, ktorý vyjde prostredníctvom Century Media Records. „Hudba a texty padajú na miesto kúsok po kúsku. Aktuálny plán pre vydanie sa takisto pomaly rysuje a všetko sa konečne začalo hýbať. Naším plánom je ísť do štúdia začiatkom roka 2016 a mať album v rukách v jeho prvej polovici,“ vyjadril sa gitarista a jediný pôvodný člen Lord Ahriman.

Americkí rockeri FOO FIGHTERS vydali pred pár dňami nové 5-skladbové EP s názvom „Saint Cecilia“.

Grécka kapela FIREWIND, ktorej velí gitarový virtuóz Gus G. oznámila, že jej novým spevákom sa stal Henning Basse. Ten už má nejaké vystúpenia s FIREWIND za sebou, keďže v roku 2007 bol s nimi na turné a Gus G. ho má od roku 2014 v kapele pri svojich vystúpeniach v rámci sólovej tvorby.

Slovenská blackened cyber metalová kapela KHADAVER nahrala videoklip ku piesni „Gods-RW“, ktorá sa nachádza na ich čerstvej novinke „Exstinctio Mundi“. Videoklip je vizuálnym prevedením časti príbehu, o ktorom tento album pojednáva. Natáčanie prebehlo v októbri pod taktovkou kreatívneho štúdia JBE Vision z Prešova.  „„Gods-RW“ je pokračovanie príbehu, ktorý sme načrtli v našom predchádzajúcom lyric videu. Využili sme obrovské priestory starého vlakového depa a natočili sme klip, ktorý skôr než film, pripomína divadelnú hru. Jeho príbeh je akousi predlženou rukou textu, ktorý túto pieseň sprevádza,“ opísal obrazový materiál líder kapely Nihil Nix. Vo videu sa prvý krát predstavil aj nový basgitarista Arion Mars, ktorý do kapely prišiel tesne pred vydaním albumu.  – Tlačová správa.