Novinka BEHEMOTH metalovým albumom roka v Poľsku. Čerstvé správy hlásia aj METALLICA, IMMORTAL a ďalší

BEHEMOTH získali v Poľsku ocenenie Album roka. METALLICA zverejnila videoklipy ku všetkým skladbám z nového albumu. ANTHRAX zrušili európske turné. IMMORTAL a TSJUDER sa hlásia s novými skladbami. Novinky aj od SUICIDAL TENDENCIES, LEFT TO DIE a DEPRESY.

BEHEMOTH

Neznabohovia BEHEMOTH sa zúčastnili galavečera Fryderyk, teda odovzdávania poľských hudobných cien, kde si prebrali ocenenie v kategórii Metalový album roka za nahrávku „Opvs Contra Natvram“ a taktiež zahrali skladbu „Malaria Vvlgata“. „Neveril som, že tieto príbehy neboli vopred naplánované. Sme prekvapení, však? Sme úplne prekvapení,“ povedal Nergal ironicky po prebratí ceny. „V prvom rade by sme sa chceli poďakovať našim fanúšikom, légiám BEHEMOTH, ktorí sú tu, ďakujem veľmi pekne. Určite neďakujeme Bohu, poľskej katolíckej cirkvi, a viete čo, PiS – a viete čo – Konfederácia (jedna konzervatívna a druhá krajne pravicová politická strana, pozn. redakcie). Všetko dobré, ďakujeme mnohokrát,“ dodal Nergal pri ďakovnej reči. Nižšie nájdete aj video, klikajte na čas 4:17:35 a 4:39:30. A ak máte chuť aj na Nergalov projekt ME AND THAT MAN, kliknite na čas 1:15:35.

Legendárna METALLICA zverejnila videoklipy ku všetkým skladbám z aktuálneho albumu „72 Seasons“. Pekne na jednom mieste ich nájdete na TOMTO ODKAZE.

Kapela IMMORTAL vypustila do sveta novú skladbu „Wargod“ z pripravovanej dosky „War Against All“. Tá vychádza 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Wargod je najtvrdšia skladba na albume. Tentokrát bol pre mňa inšpiráciou album To Mega Therion od CELTIC FROST z roku 1986. Niektoré klasické skladby mali na ňom hutné úvodné riffy, ktoré sa vyvinuli do rýchlej zničujúcej zúrivosti a tempa. Chcel som znova zachytiť ten pocit, spôsobom IMMORTAL. Keď som sa v roku 2019 presťahoval do hôr, prešiel som svoj starý materiál a nepoužité texty. Wargod bol jeden z nich. Názov, text a nápady na skladbu boli pôvodne zo začiatku deväťdesiatych rokov a teraz sú konečne zvečnené na albume,“ uvádza Demonaz v tlačovej správe.

Thrasheri ANTHRAX opäť zrušili európsku časť turné. Dôvodom majú byť problémy s „logistikou“. Kapela zrušila časť európskeho turné aj na jeseň minulého roka, keď v programe ponechali len termíny v Spojenom kráľovstve. „ANTHRAX mali v Británii a v Európe vždy veľkú základňu fanúšikov. Pôvodne sme všetko naplánovali, urobili rozpočet a rok predtým sme dali koncerty do predaja. Keď sa po covide všetko finančne zbláznilo, už to nebolo realizovateľné. Keď som videl čísla, tak boli trojnásobné oproti tomu s čím sme pôvodne začínali. Vrátili by sme sa domov s veľkou stratou. Malá strata len preto, aby ste zahrali fanúšikom nevadí, ale takáto – boli by sme na tom naozaj zle. Takže to nedávalo zmysel,“ povedal v roku 2022 basgitarista Frank Bello v rozhovore pre TotalRock.

Kapela FOO FIGHTERS oznámila, že 2. júna jej prostredníctvom vydavateľstiev Roswell/RCA vyjde nový štúdiový album „But Here We Are“. Desaťskladbová novinka, produkovaná Gregom Kurstinom, je v promo materiáloch prezenzovaná ako brutálne úprimná a emocionálne surová odpoveď na všetko, čo FOO FIGHTERS za posledný rok vydržali. Prvý singel s názvom „Rescued“ si môžete vypočuť nižšie.

Thrash/hardcore/punková formácia SUICIDAL TENDENCIES sa rozišla s bubeníkom Brandonom Pertzbornom. Na jeho miesto zasadne iba 20-ročný Greyson Nekrutman. „SUICIDAL TENDENCIES sú veľmi nadšení, že môžu predstaviť Greysona ako nového bubeníka. Budeme mať viac informácií o Greysonovi, kapele a našich budúcich plánoch, ale zatiaľ poďakujte Brandonovi a pozdravte Greysona,“ znie v oficiálnom vyhlásení.

Skupina LEFT TO DIE, ktorá práve dokončila európske turné, kde hrala celý album „Leprosy“ a pár skladieb zo „Scream Bloody Gore“ od kapely DEATH, má v pláne nahrať vlastný materiál. „Chystáme sa vydať nejakú novú hudbu. Keď si nájdeme čas, napíšeme a dáme dokopy nejaké riffy a vydáme album. Týmto turné vzdávame hold albumu Leprosy a Chuckovi Schuldinerovi. Predvídame budúcnosť, v ktorej máme nový materiál, hráme 75 percent nášho nového albumu a k tomu pridáme päť alebo šesť skladieb od DEATH. Nevnímame to ako sto percentnú tribute kapelu. Pozeráme sa na to ako na skupinu s niektorými bývalými členmi, ktorí majú s kapelou DEATH históriu a napísali pre ňu piesne,“ vyjadril sa basgitarista Terry Butler v rozhovore pre Moshpit Passion. Ešte dodáme, že zvyšok kapely tvoria Matt Harvey (EXHUMED), Gus Rios (GRUESOME), a Rick Rozz (ex-DEATH, ex-MASSACRE).

Black metalisti TSJUDER zverejnili novú skladbu „Iron Beast“ z chystaného albumu „Helvegr“. Dátum vydania je stanovený na 23. júna prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Slovenská formácia DEPRESY si 17. apríla zahrala naživo v relácii Rudiho Rusa Headbanger_FM. Pod správou si môžete pozrieť predvedenie skladby „Rehab Triplet“ z aktuálnej radovky „Psycold“. O video sa postaral Martin Mayer.