AMON AMARTH ZVEREJNILI ARTWORK K NOVINKE

Amon Amarth zverejnili počet skladieb, ktoré budú na novinke a taktiež aj artwork. Arch Enemy zas zverejnili názov nového albumu. Novinku vydá aj legenda Whitesnake. Watain získali švédsku Grammy v kategórii Best Hard Rock. Nominácie na nórsku obdobu Grammy, teda cenu Spellemannsprisen je nominovaný Ihsahn, Enslaved, Shining a Solefald. Aborted zverejnili novinky zo štúdia.
O tom, že švédski vikingovia Amon Amarth vydajú 29. marca novinku Surtur Rising sme vás už informovali. Amon Amarth teraz zverejnili artwork k albumu, ktorý namaľoval Tom Thiel. Jeden z najočakávanejších albumov tohto roku podľa časopisu Decibel Magazine sa opäť nahrával vo Fascination Street Studios vo švédskom Orebre spolus  Jensom Bogrenom. Na novinke bude 10 nových skladieb. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Arch Enemy zverejnili názov nového albumu. Novinka sa teda bude volať Khaos Legions, ktorú vydá Century Media Records niekedy v máji. Momentálne kapela nahráva novinku v Sweet Spot Studios s Rikardom Bengtssonom, ktorý s kapelou spolupracoval už aj na albume Doomsday Machine.

Novinku chystá aj rocková legenda Whitesnake. Jedenásty album štúdiový album dostal názov Forevermore a vyjde 25. marca prostredníctvom Frontier Records. Produkciu a mix albumu obsataral sám Dave Coverdale spoločne s gitaristom Dougom Aldrichom a Michaelom McIntyreom v kalifornskom štúdiu Snakebyte Studios.

Švédski neznabohovia Watain získali s albumom Lawless Darkness švédsku cenu Grammy nazvanú Grammis v kategórii Best Hard Rock. Watain zvíťazili nad týmito nominovanými: Ghost Opus Eponymous, Khoma – A Final Storm, Pascal – Orkanen Narmar Sig, Sabaton – Coat of Arms. Watainu gratulujeme.

Zakladateľ kultovej kapely Emperor Ihsahn je nominovaný na nórsku Grammy nazývanú Spellemannsprisen z jeho aktuálnym albumom After. Spoločne s ním budú o Grammy bojovať Enslaved s albumom Axioma Ethica Odini, Shining s albumom Blackjazz a Solefald s albumom Norron Livskunst. Vráťme sa, ale späť k Ihsahnovi, ktorý zároveň oznámil, že začal písať piesne pre svoj štvrtý sólový album.

Belgičania Aborted sa ohlásili z nahrávania nového albumu. Kapela má už hotovú kostru skladieb, ktorých bude na albume 13. Momentálne pracuje kapele na bicích a vokáloch. Podľa slov samotných členov Aborted bude novinka "najnemilosrdnejším" albumom v ich histórii. Okrem nového albumu plánujú Aborted aj pár vystúpení počas letných festivalov. Presný dátum vydania nového albumu zatiaľ zverejnený nebol.