Štartujeme nový týždeň: Informácie z táborov DARK FUNERAL, DESTRUCTION, BLAZE BAYLEY alebo DORO

DARK FUNERAL, DESTRUCTION a SIXX: A.M. zverejnili nové skladby. Blaze Bayley s novým klipom. Informácie aj od metalovej kráľovny Doro Pesch a Slovákov BREAK IT DOWN.

dark-funeral-2016

DARK FUNERAL

Švédski black metalisti DARK FUNERAL zverejnili novú skladbu s názvom „Where Shadows Forever Reign“, pochádzajúcu z ich rovnomennej štúdiovky, ktorá vyjde 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Nemeckí thrash metalisti DESTRUCTION vypustili prvý singel „Second to None“ z ich chystanej radovky „Under Attack“. Tá vyjde 13. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Do tretice sa s novou piesňou prezentuje kapela SIXX: A.M. Konkrétne ide o song nazvaný „You Have Come To the Right Place“ z pripravovaného dvojalbumu „Prayers for the Damned“ s dátumom vydania stanoveným na 29. apríla u vydavateľstva Eleven Seven Music.

Blaze Bayley (ex-IRON MAIDEN) natočil nový videoklip ku skladbe „Infinite Entanglement“. Pieseň nájdete na jeho rovnomennej a v poradí ôsmej radovke, ktorá vyšla 1. marca.

Nezaháľa ani metalová kráľovná Doro Pesch. Natočila videoklip k balade „Love´s Gone to Hell“. Okrem toho prezradila, že pracuje na novom albume, ktorý by mal ale urieť svetlo sveta až na budúci rok.

Ako znie metal v spojení s klubovým trapom? Mladí BREAK IT DOWN to ukážu v novom klipe. Kapela v apríli 2016 zverejní svoje nové EP „Hradby“ a vyrazí na miniturné. Bratislavská trojica BREAK IT DOWN predstavuje videoklip ku skladbe „Hradby samoty“, v ktorej  kombinuje metal, rap a elektroniku.  Videoklip točil režisér Anakin Fox a nakrúcal sa na bratislavskej Kolibe. Skladba pochádza z druhého EP s názvom „Hradby“, ktoré bude celé zverejnené na internete v apríli. V poradí druhá nahrávka vznikala v Pulp Studio u Mateja Turcera (FROM OUR HANDS) a Jakuba Hríbika (Momma Knows Best) a obsahuje skladby spievané v angličtine i slovenčine. „Experimentovanie s rôznymi žánrami a samotné spoločné hranie nám jednoducho robia radosť,“ popisuje tvorbu hudby basgitarista a raper Michal Durdovanský. „Našim snom je, aby sa na našich koncertoch stretávali nielen metalisti, ale aj tí, ktorí si radi zájdu zatancovať na nejakého DJ-a,“ dodáva s tým, že v budúcnosti plánujú popri bežných „živých“ koncertoch aj elektronický DJ set. Kapela aktuálne vyráža na zatiaľ „tradičné“ miniturné. Koncerty v trnave a Dunajskej Strede sú už minulosťou, ale stihnete ich ešte v Banskej Bystrici (29.4. – Klub 77), Prievidzi (30.4. – Piano) a Bratislave (6.5. – Randal). – Tlačová správa.